Σε διπλή μαστεκτομή υπεβλήθη η Αντζελίνα Τζολί για να αποφύγει τον καρκίνο, καθώς, όπως δήλωσε η ίδια στους New York Times, είχε το ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ και σύντροφος του Μπραντ Πιτ πήρε αυτή την απόφαση, γιατί όπως την ενημέρωσαν οι γιατροί της είχε 87% κίνδυνο να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και 50% των ωοθηκών. Με το που έμαθε, λοιπόν, για την κατάστασή της θέλησε να μειώσει τις πιθανότητες και έτσι άρχισε πρώτα από τους μαστούς.

Η διαδικασία άρχισε το Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε με την αποκατάσταση του στήθους με εμφυτεύματα τον Απρίλιο.

Η μητέρα της πέθανε από καρκίνο στα 56 της χρόνια και η ίδια η Τζολί ανακάλυψε πως είχε το ελαττωματικό γονίδιο BRCA1, κάτι που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσει και η ίδια κάποια στιγμή της ζωής της.

Ο λόγος που δημοσιοποίησε το πρόβλημά της μέσα από τη μαρτυρία της στους News York Times με τίτλο «Η ιατρική μου επιλογή» ήταν για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. Αν και, όπως λέει η ίδια, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική είναι σημαντικό οι γυναίκες να εξετάζονται και να ξέρουν ότι έχουν επιλογές.