Μουσείο

Οι γιορτές των μουσείων

Την Παρασκευή 17/05 γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και το Σάββατο 18/05 είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Με αφορμή, λοιπόν, τις μέρες αυτές τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες του και προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίας ψυχαγωγίας και πολλές επιμορφωτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ενημερωθείτε, λοιπόν, από τις ιστοσελίδες τους και μην χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: Μουσείο της Ακρόπολης, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Ίδρυμα Ευγενίδου, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Παιδί

Η Φάρμα του Διαδικτύου

Το Public Συντάγματος θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» που στόχο έχει να μυήσει τα παιδιά στους βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Η παράσταση στηρίζεται από την Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης
Saferinternet.gr και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «kids@safety, internet, κινητό και παιδί». Η παράσταση είναι ανοιχτή για το κοινό, και μπορείτε να δηλώσετε
συμμετοχή μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πότε: 18/05, στις 12:00.
Μουσική

2ο Athens Open Air Film Festival

Το 2ο Athens Open Air Film Festival ολοκληρώνει τις δράσεις του και παραδίδει τη σκυτάλη στην 3η διοργάνωση, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2013, με μία σειρά μουσικών συναυλιών. Σαν πρώτη γεύση όσων θα ακολουθήσουν, η τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα μαζί με τους Δαίμονες των Εγχόρδων θα υποδεχτούν τις πρώτες καλοκαιρινές εξορμήσεις στην βραδινή Αθήνα.
Πού: Nueva Trova, Αθηνάς & Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι. Πότε: 19/05, στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, τηλέφωνο επικοινωνίας 6932-90.52.61.
Ομιλίες

Παιδικοί εμβολιασμοί

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Δήμος Κρωπίας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών. Οι απαραίτητοι εμβολιασμοί για το παιδί σας. Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην Προσχολική Ηλικία».
Πού: 2ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός, Θάσου 14 & Χάλκης, Κορωπί – 1ος Βρεφικός, 2ος, 3ος, 6ος Νηπιακός Σταθμός, Χρυσοστόμου Βασιλείου 2, Ηράκλειο Αττικής. Πότε: 20/05, στις 18:00 – 22/05, στις 17:30. Είσοδος ελεύθερη.
Φωτογραφία

Ομαδική Έκθεση από το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΛΕΙΣΤΡΟ

Είκοσι νέοι φωτογράφοι σας καλούν στην πρώτη τους έκθεση και μέσα από φωτογραφίες που εκφράζουν προσωπικές αναζητήσεις, σας δείχνουν μια πρώτη άποψη για την αγαπημένη τους τέχνη. Όλοι τους παρακολούθησαν τα φετινά μαθήματα φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσικούδη και ξεκινώντας από τεχνικές γνώσεις, έφτασαν να συζητούν για τα αισθητικά ρεύματα, τις ιδιαιτερότητες και δυνατότητες του μέσου, και τώρα φιλτράροντας τα παραπάνω με την προσωπική τους ευαισθησία, περιμένουν την κριτική σας.
Πού: Quilombo, Σερβιών 10, Ακαδημία Πλάτωνα, Αθήνα. Τηλ.: 6973-40.93.90. Πότε: 17–24/05, 18:00–10:00. Εγκαίνια: 17/05, στις 21:00 με live rock μουσική.
Εκδηλώσεις

Ημέρες Γαστρονομίας

Μια πρωτότυπη συνάντηση συναρπαστικών ιστοριών γεύσης αποτελούν οι «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική», που στόχο έχουν την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και τη διεθνή προβολή των μοναδικών προϊόντων διατροφής της χώρας μας. Η προσπάθεια αυτή έχει ως επιδίωξη να αποτελέσει μια πρότυπη εστία συνεύρεσης των διαφορετικών στοιχείων που συγκροτούν τον καμβά της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας (παραγωγών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών), η οποία αξίζει να ειδωθεί ως ένα όχημα για την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση του τόπου.
Πού: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Πότε: 24-26/05. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Έκθεση

«Εικόνων μνήμης»

Ο Γιάννης Ψαρουδάκης διδάσκει μαθηματικά στο Ηράκλειο Κρήτης και η ενασχόληση του με την τέχνη δεν είναι επαγγελματική. Με αλύγιστα τα καλλιτεχνικά του ανακλαστικά, σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, επιχειρεί να συγκρατήσει με στέρεα υλικά (πέτρα, ξύλο και μάρμαρο), ό,τι μπορεί από τον γενέθλιο τόπο του που χάνεται. Μνήμες προσωπικές δηλώνουν το παρόν στα δημιουργήματα αυτής της έκθεσης.
Πού: Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις”, Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη. Τηλ.: 210-86.13.739. Πότε: έως 31/05, Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-17:00 και κατά τις ώρες εκδηλώσεων του πολυχώρου.
Βιβλίο

«Πως να μιλήσετε στους γονείς σας για…»,
Εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.. 15Ε

Έφηβοι που δυσκολεύονται να εκφράσουν τις αγωνίες τους στους μεγάλους. Έφηβοι που αναζητούν έναν έμπιστο συνομιλητή και ανώνυμα να ρωτήσουν: «Μου αρέσει ένα κορίτσι, δε μου αρέσει ο εαυτός μου, στο σχολείο με εκφοβίζουν… Πώς να μιλήσω στους άλλους γι’ αυτό;». Τα ερωτήματα καταιγιστικά και η ανάγκη των εφήβων για κατανόηση και βοήθεια τεράστια. Η συγγραφή του βιβλίου αυτού στοχεύει στο να διευκολύνει όσο το δυνατόν την επικοινωνία παιδιών κι γονιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ψυχική υγεία των παιδιών μας.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.