Κύρια λειτουργία των λιποτροπικών παραγόντων είναι να προλαμβάνουν την υπερβολική συσσώρευση του λίπους στο συκώτι, καθώς επίσης και να προωθούν την αποτοξίνωσή του. Η χολίνη, η ινοσιτόλη και η μεθειονίνη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το συκώτι διαχειρίζεται τα λίπη, με αποτέλεσμα να μπορούν να διεγείρουν την καύση του λίπους στο σώμα, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Η χολίνη, η ινοσιτόλη και η μεθειονίνη περιέχονται στο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής Lipotropic Factors της Solgar. Ο συνδυασμός των φυσικών αυτών συστατικών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάσπαση του διατροφικού λίπους και στην απομάκρυνση του λίπους από το συκώτι, επιδρά θετικά στη μείωση της χοληστερίνης και βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους, με συνολικά πολύ ευεργετική δράση για την υγεία του οργανισμού.

Η ευεργετική αυτή δράση των τριών λιποτροπικών παραγόντων στον οργανισμό, περιγράφεται συνοπτικά παρακάτω:

Χολίνη
Η χολίνη είναι ένωση παρόμοια με αυτήν των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Αν και το σώμα παράγει κάποια ποσότητα χολίνης, είναι κοινώς αποδεκτό ότι πρέπει να λαμβάνουμε χολίνη και μέσω της διατροφής, καθώς έχει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, ως δομικό στοιχείο των κυττάρων και στη διαδικασία μεταβολισμού του λίπους σε ενέργεια. Μια δίαιτα χαμηλή σε χολίνη εμποδίζει την ικανότητα του συκωτιού να επεξεργαστεί τα λίπη, έχοντας ως αποτέλεσμα την υπερβολική συσσώρευση του λίπους στον οργανισμό και κατά συνέπεια την αύξηση βάρους.

Ινοσιτόλη
Η ινοσιτόλη δρα εξίσου ως λιποτροπικός παράγοντας, σε ηπιότερο ωστόσο βαθμό σε σχέση με τη χολίνη, βοηθώντας στην ανακατανομή του λίπους στον οργανισμό.

Μεθειονίνη
Η μεθειονίνη είναι απαραίτητο θειούχο αμινοξύ με λιποτροπική δράση, το οποίο δεν συντίθεται από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να χρειάζεται να το λάβουμε από τη διατροφή μας. Βοηθά στη μείωση των λιπών και της χοληστερίνης στο συκώτι και προωθεί την υγιή λειτουργία των κυττάρων.