Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να μειώσουν την ποσότητα αλατιού που βάζουν στα φαγητά τους για λόγους υγείας. Όμως, εξίσου πολλοί είναι και αυτοί που έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με τη μαγειρική, τις γεύσεις και τα αρώματα. Ιδανική πρόταση και για τις δύο περιπτώσεις είναι η χρήση μπαχαρικών και αρωματικών φυτών, που δίνουν στα πιάτα όχι μόνο γεύση, αλλά και άρωμα. Με ποια, όμως, μπορείτε να συνδυάσετε το κρέας και το ψάρι; Για το ψάρι
Τα μπαχαρικά που του δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά και σπιρτάδα είναι ο άνηθος, ο μαϊντανός, το φοινόκιο, το lemongrass, η λουίζα, το σιμπουλέτ (σχινόπρασο), ο αστεροειδής γλυκάνισος και ο κρόκος κοζάνης.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα μπαχαρικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στα λευκά κρέατα, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.

Για το κρέας
Προτιμήστε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα, τη φρέσκια ρίγανη, το κύμινο, το μπαχάρι, το θρούμπι, την κανέλλα, το γαρίφαλο, το κάρυ και τη δάφνη. Όσο για τους κιμάδες, μπορείτε, πέρα από τα παραπάνω, να βάλετε και μαϊντανό.

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε
Μπορείτε να τα προσθέσετε σε μαρινάδες ή να τα τρίψετε με γουδί και μετά να τα απλώσετε πάνω στο κρέας. Αυτή η μικρή κίνηση θα κάνει μεγάλη διαφορά!