Χορός


Φεστιβάλ Bollywood $ Πολυπολιτισμικών Χορών


Λίγες μέρες μας χωρίζουν από το 1ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 100 χορευτές από όλο τον κόσμο. Στη σκηνή θα φιλοξενηθούν χοροί όπως Bollywood, Oriental, Tribal Fusion, Flamenco, Ινδικοί Παραδοσιακοί Χοροί, αλλά και Ελληνικοί Χοροί. Πόλος έλξης είναι το μοναδικό μιούζικαλ “Bollywood – Just Dance” από τον Ινδό star Sunny Singh και την ομάδα του! Μέσα από χορογραφίες θα γνωρίσετε τους τυπικούς ρόλους της ινδικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Παράλληλα, όσοι προσέλθουν από τις 20:00 θα έχουν την ευκαιρία (με το ίδιο εισιτήριο) να παρακολουθήσουν τις προβολές που θα γίνουν στην Αίθουσα Χορού του Θεάτρου «Δόρα Στράτου».


Πότε 29 & 30 Ιουνίου. Πληροφορίες: www.bollywoodfestival.gr

Θέατρο


Μυθ-ιστορίες γυναικών…


Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, υπο την σκηνοθετική επιμέλεια της Λίλλυς Μελεμέ και με την συνοδεία στο πιάνο του Γιώργου Δούση, παίζει με τον λόγο, ερμηνεύει και υποδύεται μελωδικά χαρακτήρες γυναικών σε μια παράσταση-ταξίδι, καταμεσής της θάλασσας, στο πλοίο του χρόνου, με καπετάνιο τον έρωτα και υπό το φως της σελήνης. Παραλλαγές ερωτικών ιστοριών συμπορεύονται με την αμφιθυμία της θάλασσας σε μια αέναη μεταμόρφωση, ανάλογη των φάσεων της σελήνης.

Πού: ΑΘΗΝΑΙΣ Πολυχώρος Πολιτισμού, Θεατρική Σκηνή, Καστοριάς 34-36, Αθήνα. Τηλ.: 210-34.80.000. Πότε: 2 & 3 Ιουλίου, στις 21.00. Εισιτήρια: 15Ε.

Όπερα


«Mαντάμα Μπαττερφλάι»


Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η Mαντάμα Μπαττερφλάι, το αριστούργημα του οπερατικού ρεπερτορίου του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διάσημου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο Ντε Άνα. Κλείστε εγκαίρως θέση. Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59), του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) & στο www.nationalopera.gr.

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πότε: 27, 28 30, 31 Ιουλίου, στις 21.00. Εισιτήρια: 15-100Ε.

Ξάνθη


Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα


Ένα τριήμερο αφιέρωμα στην Παράδοση και στον Πολιτισμό μας, στις ρίζες μας που μας κρατούν δεμένους με τον τόπο μας. Ελληνική Νεολαία και ομογένεια γίνονται ένα, τραγουδούν τα τραγούδια μας και χορεύουν τους χορούς μας. πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου με οργανωτές το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Πότε: 5 – 7 Ιουλίου. Πληροφορίες: Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, τηλ.: 6939-250.584 & Λύκειο των Ελληνίδων , παρ/μα Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Ξάνθη. Τηλ.: 25410-28.188.


Βιβλίο


Το σκάφανδρο του αισιόδοξου, Οδηγός επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς, Άλλνα Πέρσυ, Εκδόσεις Πατάκη, 9,50Ε


Οι αισιόδοξοι κατέχουν μια ειδική πανοπλία που τους προστατεύει απέναντι στις δυσκολίες: με τη γαλήνη που χαρίζει μια καταβύθιση στην ησυχία του ωκεανού, όποιος σκέφτεται θετικά είναι ικανός να βρίσκει λύσεις σε ταραγμένα νερά. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Νίτσε, 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας» μας εξηγεί πώς θα αποκτήσουμε αυτή την πολύτιμη πανοπλία, προσφέροντάς μας ένα «κουτί επιβίωσης» με τα αντίδοτα στην απαισιοδοξία και στρατηγικές για να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και επιπλέον να γεμίζει και το άλλο μισό!

Στείλτε μας τις προτάσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.