Η δικλοφενάκη είναι ένα φάρμακο που ανήκει στα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ) και αποτελεί δραστική ουσία πολλών παυσίπονων, τα οποία λαμβάνονται για την αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων πόνων και φλεγμονών. Μάλιστα, εκατομμύρια άνθρωποι τη λαμβάνουν για μια σειρά από παθήσεις, όπως π.χ. η αρθρίτιδα, ο μυϊκός σπασμός, η κεφαλαλγία, ο πονόδοντος, οι πόνοι περιόδου. Η Ρυθμιστική Αρχή


Ωστόσο, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ασθενείς με καρδιακά προβλήματα καλό είναι να σταματήσουν τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου, καθώς φαίνεται να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου για ορισμένους ασθενείς.


Έτσι, η Ρυθμιστική Αρχή συστήνει σε όσους πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο να σταματήσουν τη λήψη της εντελώς, ενώ οι καπνιστές και τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένη χοληστερόλη και διαβήτη να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου.


Βέβαια, όπως ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιοι, η δικλοφενάκη θα συνεχίσει να παρέχει ασφαλή και αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο, εκτός από τους ασθενείς, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.