Κινηματογράφος



SPHINX του Κωνσταντίνου Καραμαγκιώλη


Η ταινία, που συζητήθηκε στο τελευταίο Φεστιβάλ Δράμας, παρακολουθεί έναν εθνικιστή, ρατσιστή «δικτατορίσκο» (Μάνος Βακούσης) που έχει στρατολογήσει μια ομάδα νεαρών με αρχαιοελληνικά ονόματα και πανομοιότυπα ρούχα. «Πιστεύω σε μια καθαρή Ελλάδα», τους λέει.. Η οργάνωση τιτλοφορείται Sphinx και μέλος της είναι ο γιος του αρχηγού, που είναι φανερό πως έχει αμφιβολίες για όλο αυτό το ιδεολόγημα.

Πού: Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα. Tηλ.: 210-32.10.179. Πότε: 10/07, στις 21.30. Είσοδος Ελεύθερη.

Φεστιβάλ


Στο Μουσείο Μπενάκη


Το καλοκαιρινό φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη είναι ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό δρώμενο, που θα μετατρέψει για τρεις εβδομάδες το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη σε έναν ατμοσφαιρικό θερινό κινηματογράφο και παράλληλα σε έναν άνετο και απολαυστικό συναυλιακό χώρο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα προβάλλονται ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, εξαιρετικές ταινίες που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία, και κινούνται γύρω από το χώρο της τέχνης, της μόδας, της μουσικής, του θεάτρου και της γαστρονομίας.

Πού: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Πότε: 9 – 27/07.

Έκθεση



Η Επίδαυρος εφ’ όλης της ύλης


Η έκθεση από το αρχείο και τη συλλογή του δημοσιογράφου- συγγραφέα- εικαστικού και συλλέκτη, Βασίλη Καββαθά έχει ως στόχο τη γνωριμία του κοινού με το μαγικό τόπο της Επιδαύρου. Η συλλογή αποτελείται από σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, αφίσες και προγράμματα του θεάτρου, γκραβούρες, ξυλογραφίες και χαλκογραφίες καλλιτεχνών και περιηγητών, πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες και φωτογραφίες.

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εκθεσιακός χώρος 1ου & 2ου ορόφου, Πειραιώς 206, Ταύρος. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 210-34.18. 579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00. Πότε: έως 28/07, καθημερινά 18:00 -22:00. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Εναλλακτικές θεραπείες


Δωρεάν θεραπευτικές συνεδρίες


Η «Ακαδημία» στο Θησείο φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να λειτουργήσει με δωρεάν θεραπευτικές συνεδρίες από μαθητές της σχολής, ώστε να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπευτικές τέχνες και να βιώσουν τη χαλάρωση που προσφέρουν. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσφερθούν δωρεάν συνεδρίες χαλαρωτικού μασάζ πελμάτων, ρεφλεξολογίας, creative healing,tuina, rejuvance, αρωματοθεραπείας, shiatsu, thai massage και λεμφικής μάλαξης διάρκειας 45’. Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή.

Πού: Ακαδημία αρχαίας ελληνικής και κινεζικής ιατρικής, Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου γωνία, Θησείο. Τηλ.: 210-80.10.11, 80.10.680, 34.21.088, www.akadimia.gr. Πότε: 01/07- 02/08 & 02-13/09.

Ηράκλειο


Γλυπτά στην αλμύρα


Ανακαλύψτε μια διαφορετική διάσταση ενός οικείου υλικού. Στα πλαίσια της έκθεσης ξυλογλυπτικής του Νίκου Μάνεση με θεματολογία παρμένη από το βυθό και το απέραντο γαλάζιο, το ξύλο είναι το μέσον που ο καλλιτέχνης παρουσιάζει την άποψη του για τη θάλασσα. Φανταστικά πλάσματα αλλά και ρεαλιστικές απεικονίσεις, ζωντανεύουν με καλοκαιρινή διάθεση, σ’ ένα χώρο που κάθε γωνία του μυρίζει αλμύρα.

Πού: Ενυδρείο Cretaquarium – Θαλασσόκοσμος, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, Ηράκλειο, Κρήτη. Πότε: έως 21/07, 9:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Βιβλίο



«Περιμένοντας τον πελαργό, Διατροφή στην εγκυμοσύνη», Κατερίνα Βάμβουκα, Αβραάμ Κάζης, medNutrition publications, 10Ε


Στη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης οι αλλαγές στο σώμα της μέλλουσας μητέρας είναι εντυπωσιακές. Ο μεταβολισμός πρέπει να ρυθμιστεί και το σώμα να προσαρμοστεί, ώστε να φιλοξενήσει το έμβρυο. Με τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διαταραχών στο έμβρυο, όπως γενετικών ανωμαλιών, καθυστερημένης ανάπτυξης, ακόμη και χρόνιων νοσημάτων στη μετέπειτα ζωή του. Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην αναπαραγωγική φάση –ιδιαίτερα δε σε εγκύους- με στόχο να τις κατευθύνει με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο σχετικά με τις διατροφικές συστάσεις κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Στείλτε μας τις προτάσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.