Το πρόγραμμά μου βασίστηκε, στο ερωτηματολόγιο που απάντησα και η κατηγορία που βγήκα είναι «αθλητική». (Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά, κι ενώ νιώθω πολύ καλύτερα ψυχολογικά και σωματικά, η ζυγαριά και η μεζούρα δε μου κάνουν το χατίρι.)

Στόχος μου είναι: Να χάσω κάποιους πόντους από την περιφέρεια, να μειώσω την κυτταρίτιδα και να αποκτήσω περισσότερη ενέργεια.

Διάρκεια προγράμματος: Ένας μήνας.

Το πρόγραμμά μου λοιπόν το ακολουθώ καθημερινά από τις 24/5 και χωρίζεται σε τρία μέρη:

Ασκήσεις εν κινήσει

Η Sarah μού λέει: «Μην ξεχνάς να ξεκουράζεσαι και να ανακτάς τις δυνάμεις σου μεταξύ των προπονήσεων, έτσι ώστε να ωφελείσαι από αυτές τις ασκήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο.» Έτσι λοιπόν, σε αυτήν την ενότητα βρήκα tips για ευεξία (π.χ. επιλέγω πια σκάλες αντί ασανσέρ) και βίντεο για το πώς να κάνω ΣΩΣΤΑ κάποιες ασκήσεις στο σπίτι. Στα βίντεο μιλάει η Sarah αγγλικά (αν δεν μιλάτε, υπάρχει το κείμενο της μετάφρασης δίπλα.) Έτσι λοιπόν, κάθε πρωϊ αφιερώνω 15’ λεπτά για κοιλιακούς και προβολές για γλουτούς και μηρούς. Στη συνέχεια, κάνω ντους και απλώνω το σέρουμ κατά της κυτταρίτιδας Q10 Plus Goodbye Cellulite Serum,

από τη σειρά Q10 της NIVEA. Έπειτα παίρνω πρωϊνό, κουάκερ με φρούτα και λίγα αμύγδαλα και καφέ χωρίς ζάχαρη.

Διατροφή & Ευεξία

«Οι μικρές προσαρμογές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και την ευεξία σου.» λέει η Sarah. Έτσι λοιπόν, ακολουθώντας τις συμβουλές της, αγόρασα ένα μεγάλο μπουκάλι νερό που προσπαθώ να το καταναλώνω όλο όσες ώρες είμαι στο γραφείο. Επίσης, παίρνω από το σπίτι ένα σνακ (δυο μπισκότα ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη, ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι), προκειμένου να μη λιμοκτονώ στο γραφείο. Επιπλέον, η μεγάλη έκπληξη, μια ωραιότατη συνταγή σπιτικής κολοκυθόπιτας -πορτοκαλί κολοκύθα, παρακαλώ, η οποία είναι φουλ αντιοξειδωτική (να, άλλο ένα νοστιμότατο σνακ). (Υ.Γ. Άρτεμις, αν δεν την έχεις δοκιμάσει ήδη, στην προτείνω ανεπιφύλακτα).

Και πάμε στο τελευταίο part του προγράμματος:

Περιποίηση της επιδερμίδας

«Η άσκηση επιφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα. Αλλά η έκθεση στα διάφορα στοιχεία, τα κλιματιζόμενα γυμναστήρια, το χλώριο και σε ομαδικά αθλήματα, μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την υγεία της επιδερμίδας σου.» συμβουλεύει η Sarah. Με δεδομένο λοιπόν ότι έχω κυτταρίτιδα (αυτή η φίλη που ήρθε από τα παλιά έχει –pardon my french- “κατσικωθεί” στο σώμα μου), το πρόγραμμα μου προτείνει το Q10 Plus Goodbye Cellulite Gel – Cream, από τη σειρά της Q10 της NIVEA,

με L-καρνιτίνη και φυσικό συνένζυμο Q10, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα και ταυτόχρονα ενυδατώνει.

ενώ ένα πολύ βοηθητικό βίντεο δείχνει πώς να την εφαρμόζω σωστά, κάνοντας μασάζ με τσιμπήματα. Την εφαρμόζω δυο φορές τη μέρα μετά το πρωϊνό και βραδινό ντους.

Αποτελέσματα μέσα 10 μέρες:

* Νιώθω ήδη περισσότερη ενέργεια. Oι πρωϊνές 15’ εύκολες ασκήσεις και τα υγιεινά σνακς που παίρνω στο γραφείο, μου φάνηκαν δύσκολο να τα υιοθετήσω αλλά αξίζουν τον κόπο –πιστέψτε με. Μετά από λίγες μέρες τα συνήθισα.

* Η επιδερμίδα με όψη πορτοκαλιού στους μηρούς μου φαίνεται πιο λεία.

* Η περιφέρεια μειώθηκε ένα εκατοστό.

* Ψυχολογία: Βελτιωμένη κατά πολύ.

Υ.Γ. Αν το πρόγραμμά μου σας φαίνεται πολύ δύσκολο να το ακολουθήσετε γιατί δεν έχετε χρόνο, σας υπενθυμίζω ότι αυτό είναι το εξατομικευμένο πρόγραμμα που μου έφτιαξε το Q10 Fit Club, αφού απάντησα σε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που αφορά την καθημερινότητά μου. Αν εσείς έχετε άλλες συνήθειες και καθόλου ελεύθερο χρόνο, το Q10 Fit Club και η Sarah θα σας προτείνουν εκείνο ακριβώς που σας ταιριάζει.

Από σήμερα μπαίνω στο δεύτερο δεκαήμερο πρόγραμμα της Sarah, που είναι ελαφρώς αλλαγμένο. Νεότερα σε δέκα μέρες πάλι.