Οι μικρές τελετουργίες που πραγματοποιούμε πριν καταναλώσουμε ένα γλυκό ή φαγητό έχουν την δύναμη να βελτιώσουν την αντίληψή μας για τη γεύση.

Σ’ αυτό το ενδιαφέρον συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα οι οποίοι ζήτησαν από δυο ομάδες συμμετεχόντων να φάνε σοκολάτα με δυο διαφορετικούς τρόπους. Τα άτομα της πρώτης ομάδας πρώτα την έκοψαν στη μέση, μετά ξετύλιξαν το ένα μισό και το έφαγαν και μετά το άλλο μισό. Εκείνα της δεύτερης ομάδας απλά την έφαγαν χωρίς κάποια διαδικασία.

Οι συμμετέχοντες που έκαναν την «ιεροτελεστία» αξιολόγησαν την σοκολάτα ως πιο νόστιμη και ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για να την αποκτήσουν.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science και ενισχύουν την άποψη ότι οι μικρές ιεροτελεστίες παίζουν ρόλο στην αντίληψή μας για τη γεύση του φαγητού και όχι μόνο. Το επόμενο βήμα των ερευνητών είναι να δουν κατά πόσο ο μετεγχειρητικός πόνος των ασθενών μπορεί να μειωθεί αν πριν την επέμβαση πραγματοποιήσουν μια μικρή «ιεροτελεστία».

Ακολουθήστε το στο Google News