Με ένα εξαιρετικό βιογραφικό στα χέρια της και τη μοναδική ομορφιά της, η Jennifer Connelly δικαίως έχει κερδίσει την προσοχή όλων και ένα Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος». Ωστόσο, πέρα από την υποκριτική, η ηθοποιός του «Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο» έχει κατακτήσει και την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την οικογένεια.

Για το σώμα

Μυστικά ομορφιάς
«Δεν έχω εντυπωσιακά μυστικά ομορφιάς. Απλώς προσέχω το δέρμα μου από νεαρή ηλικία, δεν εκτίθεμαι στον ήλιο και δεν “πειράζω” συνέχεια τα μαλλιά μου. Όμως, πιο όμορφη νιώθω όταν είμαι ήρεμη και χαρούμενη.»

Χρόνος για άσκηση
«Κάνω γιόγκα και τρέχω από τότε που ήμουν έφηβη. Μπορεί τώρα να μην τρέχω καθημερινά, αλλά όποτε έχω λίγο χρόνο, για παράδειγμα όταν το μωρό κοιμάται, πηγαίνω για τρέξιμο. Η άσκηση με κάνει χαρούμενη.»

Διάσημο χαρακτηριστικό
«Έχω μια θεία που μου έλεγε να μην πειράζω τα φρύδια μου. Έτσι, για πολλά χρόνια δεν τα πείραζα και κάθε φορά που πήγαινα για δουλειά με παρακαλούσαν να τους δώσω σχήμα. Τελικά, τους άκουσα. Είμαι πολύ “ευαίσθητη” στο θέμα των φρυδιών μου. Αν τα πειράξεις πολύ, μετά δεν θα είναι ποτέ πια τα ίδια.»

Για το μυαλό

Αγαπημένοι ρόλοι
«Της μητέρας και της συζύγου. Χαίρομαι να περνάω χρόνο με τον σύζυγό μου, κάνοντας πράγματα που μας αρέσουν. Και ευτυχώς έχω μια υπέροχη σχέση με τα παιδιά μου. Νιώθω τυχερή που μπορώ και περνάω τόσο χρόνο μαζί τους.»

Ταξίδια ζωής
«Ένα από τα καλύτερα στοιχεία της δουλειάς μου είναι οι συνεχείς αλλαγές και τα ταξίδια. Υπάρχουν, όμως, και τα “ταξίδια” που κάνεις σε έναν γάμο και μετά τα “ταξίδια” με τα παιδιά, την εγκυμοσύνη, τη γέννα.»

Επαγγελματικές επιλογές
«Το να είσαι ηθοποιός είναι υπέροχο. Κάνεις έρευνα, δουλεύεις με άλλους ταλαντούχους ανθρώπους, χρησιμοποιείς τις ικανότητές σου. Το να μπορείς να εκφράζεσαι ολοκληρωτικά είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Κάθε ταινία είναι ένα κεφάλαιο της ζωής μου, μέσα στο οποίο έμαθα πολλά για τον εαυτό μου.» ●