Παιδική παράσταση


Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Πήτερ Ρέυνολντς, η παράσταση διηγείται την ιστορία της Λίας, ενός μικρού κοριτσιού που καταφέρνει να νικήσει το φόβο της έκφρασης και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Όλα ξεκινούν όταν η δασκάλα στο μάθημα της ζωγραφικής, προτρέπει την Λία να ζωγραφίσει κάτι στο λευκό χαρτί της …«έστω μια γραμμή, μία τελεία!».
Info: Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι, τηλ. για κρατήσεις: 210-72.35.842. Παραστάσεις από 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή (καθημερινές για σχολεία). Ώρες παραστάσεων: 11.30 και 15.00.

Έκθεση ζωγραφικής

Ο πολυχώρος «διέλευσις» φιλοξενεί την 3η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Πάντου, «Χρωμαπάτη ΙΙΙ», που περιλαμβάνει σειρά έργων, φιλοτεχνημένων με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από ένα επιθετικό συναίσθημα, που το εκφράζει με δυνατά χρώματα και παρορμητική γραφή και έχει μια «εμμονή» με την απεικόνιση του ροδιού και με το «συμβολισμό».
Info: Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ.: 210-86.13.739. Site: www.dieleusis.gr. Διάρκεια: έως 10 Νοεμβρίου. Λειτουργία: Δευτέρα – Πέμπτη, 11:00 – 17:00 & Παρασκευή, 11:00 – 20:00 και κατά τις ώρες των εκδηλώσεων.


Παιδικά εργαστήρια


Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ξεκινά τα κυριακάτικα εργαστήρια για τους μικρούς του φίλους, ηλικίας 4-5 ετών, με την ενότητα «Πόσα μουσεία χωράνε σ’ ένα μουσείο;», όπου κάθε μήνα θα παρουσιάζεται κι ένα διαφορετικό μουσείο του κόσμου. Τον Οκτώβριο την τιμητική του έχει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) της Νέας Υόρκης, όπου φιλοξενούνται τα νούφαρα του Monet, οι χορευτές του Matisse, έργα του Picasso και του Kandinsky. Όταν η περιπλάνηση τελειώσει, τότε τα παιδιά θα πάρουν τα πινέλα τους και θα γεμίζουν τις παλέτες τους χρώματα.
Info: Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ.: 210-72.94.220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00. Πότε: Κυριακή 20/10, 11:30 – 13:00. Κόστος: 10Ε (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο 7Ε το καθένα).

Παιδοχειρουργικό συνέδριο

Το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Παίδων με Διεθνή Συμμετοχή θα γίνει 18-20 Οκτωβρίου. Το Συνέδριο, που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της Παιδοχειρουργικής, γίνεται κάθε 2 χρόνια και παρουσιάζονται σ’ αυτό όλα τα νεώτερα στον επιστημονικό τομέα μαζί με το θεραπευτικό και ερευνητικό έργο, που επιτελείται στις διάφορες παιδοχειρουργικές μονάδες της χώρας. Στο φετινό Συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι Χειρουργοί Παίδων, όχι μόνον Έλληνες αλλά και κορυφαίοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι. Θα συζητηθούν πολλά από τα θέματα που απασχολούν τη Χειρουργική Παίδων στην εποχή μας, θα παρουσιαστούν σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και θα ανταλλαγούν απόψεις για δύσκολα και αμφιλεγόμενα προβλήματα της ειδικότητας. Παρότι το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε Επιστήμονες Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους, που ασχολούνται με τη φροντίδα του ευαίσθητου παιδικού πληθυσμού, μπορεί να το παρακολουθήσει ελεύθερα και όποιος ενδιαφέρεται για τα θέματα που θα συζητηθούν. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου, www.eexp.gr.
Info: Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.), Αμφιθέατρο «Παύλος Κονιαλίδης», Α. Φλέμιγκ 20, Μαρούσι.