Με άλλα λόγια οι ερευνητές του King’s College London διαπίστωσαν ότι υπήρχαν άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα οι οποίοι ανησυχούσαν για το μέγεθος του ανδρισμού τους παρότι το πραγματικό μήκος του ήταν μεγάλο, καθώς και άνδρες με μικρότερο μήκος, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμιά ανησυχία για αυτό.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τη μεγαλύτερη ανησυχία για αυτό το θέμα είχαν οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και οι ομοφυλόφιλοι.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr David Veale πιστεύει ότι το μέγεθος της ανησυχίας ενός άνδρα για το συγκεκριμένο ζήτημα εξαρτάται πολύ λιγότερο από το τι λέει η μεζούρα και περισσότερο από τις εμπειρίες του με κυριότερη από τις οποίες να έχει δεχθεί υποτιμητικά σχόλια ως έφηβος από συνομηλίκους τους ή να έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια από κάποια πρώην σύντροφό του.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η έρευνα ήταν μικρή. Σ’ αυτήν συμμετείχαν 173 άνδρες οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αναφορικά με την εικόνα του σώματός τους, την στυτική τους λειτουργία και την ανησυχία τους για το μέγεθος του πέους τους, εκ των οποίων οι 46 συμφώνησαν να μετρήσουν κιόλας τα γεννητικά τους όργανα σε χαλαρή κατάσταση και σε στύση.