Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε 1000 ενήλικες που βρίσκονται σε δίαιτα, ο ένας στους τέσσερις καταστρέφει την προσπάθειά του πίνοντας αλκοόλ κατά τη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου.

Επιπλέον οι τέσσερις στους δέκα καταναλώνουν 1000 θερμίδες προερχόμενες από αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια μιας μόνο βραδιάς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό βρετανικής εταιρίας συμπληρωμάτων διατροφής φαίνεται ότι η πλειοψηφία όσων κάνουν δίαιτα αγνοούν την επίδραση που έχει το αλκοόλ τόσο στο βάρος όσο και στην όρεξή τους, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να χάσουν βάρος.

Περισσότεροι από το 50% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το αλκοόλ τους ανοίγει την όρεξη, ενώ οι τέσσερις στους πέντε είπαν ότι τους καταστέλλει τη θέληση κάνοντάς τους να υποκύπτουν στην κατανάλωση απαγορευμένων φαγητών.

Η πιο δημοφιλής επιλογή για τους άνδρες είναι ένα μεγάλο ποτήρι μπίρα (περίπου 230 θερμίδες) και για τις γυναίκες ένα ποτήρι κρασί (περίπου 185 θερμίδες), ενώ συνήθως σε μια βραδιά οι περισσότεροι θα πιουν από δυο τουλάχιστον ποτά.