Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι τα καρότα κάνουν καλό στα μάτια μας, τώρα ερευνητές υποστηρίζουν ότι βελτιώνουν και την ανδρική γονιμότητα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν την επίδραση κίτρινων και πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών στην υγεία του σπέρματος και βρήκαν ότι το ταπεινό καρότο είχε τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την ικανότητά του να φτάσει μέχρι το ωάριο.
Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 200 άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι κλήθηκαν να ακολουθήσουν διαιτολόγια πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί η επίδρασή της συγκεκριμένης διατροφής στο σπέρμα τους.
Από τις μετρήσεις φάνηκε ότι η γλυκοπατάτα και το πεπόνι μπορούσαν να βελτιώσουν την ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος, αλλά το καρότο φάνηκε να βοηθάει περισσότερο, βελτιώνοντας την απόδοσή του 6,5% έως 8%.
Η ευεργετική δράση των παραπάνω τροφών οφείλεται στα καροτενοειδή (όπως π.χ. η βήτα καροτίνη), εξηγούν οι ειδικοί, ορισμένα από τα οποία μετατρέπει ο οργανισμός μας σε αντιοξειδωτικά. Οι ουσίες αυτές είναι γνωστό ότι εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που αποτελούν παραπροϊόντα του μεταβολισμού και μπορούν να καταστρέψουν τις κυτταρικές μεμβράνες και το DNA.

  

Ακολουθήστε το στο Google News