Τη μελέτη πραγματοποίησαν δύο Αυστραλοί επιστήμονες, ο δρ Anthony Santella, επιστήμονας της Σχολής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και ο συνεργάτης του, Spring Chenoa Cooper, λέκτορας Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο. Ισχυρίζονται λοιπόν ότι ο αυνανισμός μπορεί να προστατεύσει σε σημαντικό βαθμό τον οργανισμό από φλεγμονές και ασθένειες, όπως είναι οι κυστίτιδες, ο διαβήτης τύπου 2 και η κατάθλιψη. Μάλιστα, τονίζουν ότι προλαμβάνει την ανάπτυξη κάποιων τύπων καρκίνου, όπως του προστάτη. Άλλωστε, και άλλες μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι το συχνό σεξ μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη. Αναφορικά με την κατάθλιψη, οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στην παραγωγή ενδορφινών, ορμόνες που ανεβάζουν τη διάθεσή μας.

Η έρευνα υποστηρίζει επίσης ότι η αυτοϊκανοποίηση ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ότι περιορίζει τις αϋπνίες. Ειδικά για τις γυναίκες είναι σωτήρια, καθώς εμποδίζει λοιμώξεις του τραχήλου της μήτρας και του ουροποιητικού συστήματος. Παράλληλα, οι συσπάσεις του κόλπου που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού ενδυναμώνουν τους μυς του πυελικού εδάφους, που στηρίζουν την ουροδόχο κύστη και βοηθούν τον σφιγκτήρα να λειτουργεί σωστά.

Οι δύο επιστήμονες τονίζουν ότι η αυτοϊκανοποίηση είναι η πλέον αξιόπιστη και εύκολη μέθοδος, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τους οργασμούς, να μειώσουμε το στρες και την αρτηριακή πίεση και να αυξήσουμε το αίσθημα της αυτοεκτίμησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, το 94% των ανδρών και το 85% των γυναικών παραδέχονται ότι αυτοϊκανοποιούνται συχνά. Μάλιστα, δηλώνουν ότι δεν έχουν αισθήματα ντροπής, καθώς πρόκειται για μια πράξη που κάνουν και τα μωρά όταν ακόμα βρίσκονται στη μήτρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ιδιαίτερη αξία, καθώς καταρρίπτουν πολλούς μύθους που σχετίζονταν με την πράξη του αυνανισμού. Για παράδειγμα πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να προκαλέσει τύφλωση ή σοβαρή βλάβη στα γεννητικά όργανα.

Διαβάστε επίσης

12 μύθοι για το σεξ
Σεξ: Κάνει καλό και στην υγεία