Πρόκειται για συμπέρασμα μιας ξεχωριστής και πρωτότυπης μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «British Medical Journal». Τη μελέτη ανέλαβαν Βρετανοί γιατροί, οι οποίοι ερεύνησαν τις συνήθειες του μυστικού πράκτορα 007, θέλοντας να φωτίσουν την αληθινή του πλευρά. Μελετώντας, λοιπόν, με προσοχή τα μυθιστορήματα του συγγραφέα Ian Fleming, ο οποίος είναι ο δημιουργός αυτού του φανταστικού ήρωα, διαπίστωσαν ότι η χρήση αλκοόλ που κάνει, όπως αναφέρεται στα βιβλία, είναι παραπάνω από υπερβολική και ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να είναι άξιος για επικίνδυνες αποστολές, όπως για παράδειγμα για την απενεργοποίηση μιας πυρηνικής βόμβας.

Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι με εξαίρεση τις 36 ημέρες που είναι στη φυλακή ή σε νοσοκομείο, όπου οι ερευνητές υποθέτουν ότι δεν πίνει, ο πράκτορας 007 καταναλώνει 1.150 μονάδες αλκοόλ σε σύνολο 88 ημερών. Με άλλα λόγια, κάθε εβδομάδα πίνει κατά μέσο όρο 92 μονάδες αλκοόλ ή αλλιώς πέντε ποτά βότκα μαρτίνι καθημερινά, ποσότητα η οποία είναι 4 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι δηλαδή ένας ήρωας που έχει αυξημένο κίνδυνο να υποστεί ηπατική βλάβη, να παρουσιάσει σεξουαλική ανικανότητα, ακόμη και να πεθάνει πρόωρα.

Ο Patrick Davies, παιδίατρος στο Νοσοκομείο Nottingham University Hospitals, δήλωσε σχετικά με την έρευνα: «Κανείς δεν θα ήθελε να αφοπλίζει μια βόμβα ένας αλκοολικός. Ο James Bond είναι ένα πολύ λαμπερό πρόσωπο και γυναικοκατακτητής. Ο τρόπος ζωής του είναι εντελώς ασύμβατος με τις συνήθειες ενός αλκοολικού».

Ο James Bond (ή πράκτορας 007) έχει υπάρξει ήρωας σε 14 μυθιστορήματα και σε 23 κινηματογραφικές ταινίες. Ο Daniel Craig (στη φωτογραφία) είναι ο τελευταίος ηθοποιός που υποδύθηκε τον James Bond στην ταινία Skyfall (2012).

Διαβάστε ακόμη:
ΑΛΚΟΟΛ: Με ποιους τρόπους επηρεάζει το σώμα σας
Αλκοόλ: Μυστικά & ψέματα