Χριστουγεννιάτικα bazaars

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα να γεμίζει ολόκληρη την Ελλάδα με τα Χριστουγεννιάτικα Bazaars που διοργανώνει, για να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη. Γιορτινές κατασκευές, δώρα και Χριστουγεννιάτικα είδη που δημιούργησαν εργαζόμενοι και εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού επιβεβαιώνουν πως η αγάπη για τα παιδιά και η φροντίδα τους αποτελεί τη μεγαλύτερη δημιουργική δύναμη.
Ιnfo: Δείτε τα bazaars σε όλη την Ελλάδα εδώ. Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε όλα τα χριστουγεννιάτικα είδη στο e-shop ή να επικοινωνήσετε στο 211-77.09.980 και 210-76.47.760.

Μουσικά Χριστούγεννα

H συνεργασία της Kρατικής Ορχήστρας Αθηνών με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» εγκαινιάζεται εορταστικά με μια χριστουγεννιάτικη συναυλία μουσικής δωματίου από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. Metallon Quintet. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου (στις 20.30), στο «ΘΕΑΤΡΟΝ». Ο λαμπερός ήχος των χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αξιοποιείται κατά τον καλύτερο τρόπο σ’ αυτό το πρόγραμμα που αποτελείται από έργα Χαίντελ, Μπαχ, Άντερσον, Μπέρλιν καθώς από και χριστουγεννιάτικους ύμνους, τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα σε ευφάνταστες μεταγραφές.
Ιnfo: «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Αίθουσα Ιφιγένεια, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212-25.40.300. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (νεανικό έως 26 ετών, ΑΜΕΑ, ανέργων)

Αφήγηση παραμυθιών

Οι καλικάντζαροι δεν είναι πάντα αστείοι. Είναι άγριοι, αλλόκοτοι και λιγδεροί. Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται ιστορίες για πλάσματα του Κάτω Κόσμου, που μια φορά το χρόνο βγαίνουν για να μας συναντήσουν. Μέρος αυτών των ιστοριών, της παραδόθηκε από τη μάνα, τη γιαγιά και τον παππού της, από τα παιδικά της χρόνια σε ένα χωριό της Καρδίτσας. Η αφηγήτρια ιστορεί τις παραδόσεις, με εντυπωσιακό τρόπο και πλούτο φωνητικών αυτοσχεδιασμών και λαρυγγισμών, που ζωντανεύουν τις ανακατωσούρες που προκαλούν τα καταχθόνια παγανά.
Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Black Box, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210-34.18.550. 22 & 29 Δεκεμβρίου & 5 Ιανουαρίου (στις 18:00). Εισιτήρια: 8Ε. Σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς με ως και δύο παιδιά (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας). Για τη διάθεσή τους απαιτείται κράτηση στα ταμεία του ΙΜΚ, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση ή στο 210-34.18.579.

Μαραθώνιος χορού

Μια απλή και διασκεδαστική χορογραφία από επίδοξους χορευτές σε έναν τετράωρο μαραθώνιο χορού. Μαθαίνουμε χορογραφίες, τεστάρουμε τις αντοχές μας και διασκεδάζουμε παρέα. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (17.00-21.00) μαθαίνουμε διαφορετικά είδη χορού, από hip-hop και jazz μέχρι Oriental και Burlesque. Διαγωνιζόμαστε στις αντοχές μας στη Salsa και στο Latin. Ο τελευταίος ακούραστος χορευτής κερδίζει για έναν μήνα δωρεάν μαθήματα χορού από επαγγελματία καθηγητή. Αντέχετε;
Info: Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα. Τηλέφωνο επικοινωνίας/ κρατήσεων: 210-32.10.179, http://www.vryssaki.gr/main.php. Είσοδος ελεύθερη.

«Αίσωπος και τεχνολογία»

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας και η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, «ντύνονται» τα γιορτινά τους και προτείνουν στους φίλους τους μια σειρά από προγράμματα και δράσεις. Στις 23 Δεκεμβρίου (στις 18:00) θα ξεδιπλωθεί η ιστορία του Αισώπου από τον Γιώργο Ευγενικό σαν παραμύθι, με τίτλο: «Αίσωπος και τεχνολογία. Ένα αφηγηματικό ταξίδι στην εποχή του Αισώπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας». Η Γεωργία Λαζάρου σχεδιάζει παράλληλα με την αφήγηση το σκηνικό των ιστοριών, το οποίο ψηφιοποιείται και προβάλλεται με βιντεοπροβολέα. Ο αφηγητής κινείται στον ψηφιακό εικαστικό χώρο και χρησιμοποιεί ψηφιακά αντικείμενα που σχεδιάζονται σε πραγματικό χρόνο. Προτείνεται για παιδιά 6 ετών και άνω. Για το πλήρες πρόγραμμα εδώ.
Info: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11). Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλ.: 210-94.69.631, 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή & Σάββατο: 8.30-15.30).

Εικαστικοί Διάλογοι 2013

Οι Εικαστικοί Διάλογοι 2013 σπάνε τα «τείχη» και μεταμορφώνουν το Πάρκο Αναψυχής της Ακαδημίας Πλάτωνος σε ιδανικό εκθεσιακό χώρο για έργα εμπνευσμένα από τον σπουδαίο ποιητή Κ. Π. Καβάφη, προσκαλώντας τους Αθηναίους σε έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον περίπατο. Δέκα σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών εντελώς πρωτότυπα έργα, με αφορμή την έκθεση, τα οποία παρουσιάζονται μέσα σε ειδικές αρχιτεκτονικές κατασκευές. Έτσι, η περιήγηση στο Πάρκο γίνεται ταξίδι ανάμεσα σε έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων εικαστικών, που πραγματεύονται την παρουσία της αρχαίας ελληνικής σκέψης στο έργο του Κ. Π. Καβάφη.
Info: Έως 7 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00-18.00. Είσοδος δωρεάν.

Χριστούγεννα στη Σπονδή

Φέτος διαλέξτε ένα ιδιαίτερο εστιατόριο για να περάσετε τις δύο ομορφότερες νύχτες του χρόνου. Η Σπονδή, που φιγουράρει στη λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, σας υποδέχεται παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με δύο μενού υψηλής γαστρονομίας. Το εστιατόριο βρίσκεται για 2η χρονιά στη διάσημη λίστα theeuropean50best, που υπογράφουν διακεκριμένοι εστιάτορες, σεφ κι επαγγελματίες από το χώρο της γαστρονομίας, αφού κάθε χρόνο ξεχωρίζει με τις γευστικές του δημιουργίες και χαρίζει μοναδικές στιγμές γαστριμαργικής απόλαυσης. Φέτος στις γιορτές απολαύστε τη δημιουργική κουζίνα της ομάδας της Σπονδής, του εστιατορίου που με αφοσίωση στην ποιότητα έχει τον πήχη ψηλά σε όλες τις εποχές.

Επειδή το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο, επιλέξαμε βιβλία –για μικρούς και μεγάλους- που ξεχωρίζουν και σας τα προτείνουμε.
«Σήμερα θα… » Ημερολόγιο 2014, Νάνσυ Μαλλέρου και Κλαίρη Βενούκα, εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, τιμή: 15 ευρώ

Ένα διαφορετικό ημερολόγιο με μότο «Άδραξε το σήμερα. Άδραξε τη στιγμή».

«Μικρό τετράδιο ασκήσεων ευζωίας: Για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας»
, Ροζέτ Πολέττι & Μπάρμπαρα Ντομπς, εκδόσεις Πατάκη, τιμή: 5,90 ευρώ

Η σειρά περιλαμβάνει άλλα τρία βιβλία με τους τίτλους: «Για να ενισχύσετε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη», «Για να απαλλαγείτε επιτέλους από το κάπνισμα», «Για να κατακτήσετε την ευτυχία», κάθε ένα από το οποία είναι γραμμένο από διαφορετικούς συγγραφείς. Τα «Μικρά τετράδια ασκήσεων ευζωίας» σάς προσκαλούν σε μια καλύτερη ζωή και σας δείχνουν στη πράξη πώς να την κάνετε δική σας.

«Χριστουγεννιάτικες συνταγές για μικρούς και μεγάλους»
, εκδόσεις Μίνωας, τιμή: 5 ευρώ

Τι πιο όμορφο στις γιορτές από το να ετοιμάζουμε αλμυρές λιχουδιές και γλυκίσματα παρέα με τα παιδιά!

«Ας μιλήσουμε για σένα»,
Peter Lambrou, George Pratt, John David Mann, εκδόσεις Διόπτρα, τιμή: 15,90 ευρώ

Μικρές ιστορίες και μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε με απλά βήματα τις ανασφάλειες και τις φοβίες που μας ταλαιπωρούν όλους και να ξεκλειδώσετε την ευτυχία μέσα σας.

«Το ψάρι του Χάρη»
, Geraldine Elschner, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, τιμή: 13 ευρώ

Ο Χάρης ήθελε ένα δικό του ζώο. Έναν ελέφαντα, μια καμηλοπάρδαλη ή έστω ένα χρυσόψαρο. Όμως, πώς να πείσει τους γονείς του; Το διαμέρισμά τους είναι τόσο μικρό… Από 4 έως 7 ετών.

«Ιστορίες για παιδιά»,
Άνθια Ναυρίδη, εκδόσεις Εν πλω, τιμή: 10 ευρώ

Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία φαινομενικά απλά παραμύθια που απευθύνονται στα παιδιά για να διαβαστούν μαζί με τους γονείς τους.

«Όταν γεννήθηκα», Isabel Minhos Martins,
εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, τιμή: 13 ευρώ

Ένα ποιητικό παραμύθι για το μαγικό ταξίδι που κάνει κάθε μικρό παιδί καθώς αρχίζει να ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τις πέντε του αισθήσεις. Από 4 ετών.

«Μίσκα»
, Μαρί Κολμόν, εκδόσεις Κόκκινο, τιμή: 12,50 ευρώ

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι με ήρωα τον Μίσκα, το κουκλάκι ενός κακομαθημένου κοριτσιού.