1: Άρωμα: Μην το πιείτε, μην το λουστείτε

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ψέκαζε ένα ολόκληρο μπουκάλι στον ποδόγυρο της τουαλέτας της πριν βγει στην πίστα. Και κάπως έτσι φαλήρισε η Πειραϊκή-Πατραϊκή. Συμπέρασμα: Σε κανέναν δεν αρέσει… να μυρίζεται την παρουσία μας πριν καν μας δει. Εκτός κι αν είμαστε οι βασίλισσες της νύχτας.


Τι κάνουμε:
Αν είναι eau de parfum, που έτσι κι αλλιώς είναι βαρύ, δυο ψεκασμοί είναι αρκετοί. Αν είναι eau de toilette, όχι παραπάνω από τέσσερις, πίσω από τα αυτιά και στους καρπούς.

2: Το γιαπί, το πυλοφόρι, το μυστρί

Το «χτίσιμο» της επιδερμίδας μας με μέικ απ δεν το εκτιμάει κανένας άνδρας. Καταρχάς υποδηλώνει ότι θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το μακιγιάζ, άρα είμαστε ανασφαλείς, και δεύτερον, αφήνει πολύ εύκολα σημάδια όπου τον ακουμπήσουμε.

Τι κάνουμε:
Αφού απλώσουμε μια ελαφριά βάση, κονσίλερ και πούδρα αφαιρούμε τα υπολείμματα ταμποναριστά με ένα νωπό χαρτομάντηλο.

3: Οι τεράστιες, αφύσικες βλεφαρίδες

Τα μάτια είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει το άλλο φύλο. Άλλο όμως οι πλούσιες βλεφαρίδες με τη βοήθεια μιας μάσκαρα και άλλο οι ψεύτικες που μοιάζουν αυτόνομες κι έτοιμες να περπατήσουν μόνες τους.

Τι κάνουμε:
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ψεύτικες, αρκούν δυο τουφίτσες στις εξωτερικές γωνίες του ματιών.

4: Υπόθεση ξυραφάκι


Εδώ πρέπει να προσέχουμε δυο τινά: Το ένα είναι ο ερεθισμός από το ξύρισμα, δηλαδή κοκκινίλες, ξηρό δέρμα και σπυράκια. Το άλλο είναι το τσαπατσούλικο, ανομοιόμορφο ξύρισμα.

Τι κάνουμε:
Αλλάζουμε τακτικά το ξυραφάκι μας προκειμένου να αποφεύγουμε τυχόν ερεθισμούς και να κόβουμε καλύτερα τις τρίχες. Επιπλέον απλώνουμε baby oil ή conditioner για να γλιστράει καλύτερα το ξυραφάκι στο δέρμα.

5: Σμόκι τι;


To έντονο γυναικείο βλέμμα σαγηνεύει τους άνδρες. Όχι όμως τα υπερβολικά έντονα μαύρα smokey eyes. Κανείς δε θέλει να συνοδεύει μια σωσία του Μέριλιν Μάνσον. Είναι κάπως τρομακτικό, το ομολογούμε κι εμείς.

Τι κάνουμε:
Αποφεύγουμε τη μαύρη σκιά και προτιμάμε μια γκρι ή γήινες αποχρώσεις που είναι η πιο καυτή τάση της σεζόν.

6: Έχεις κάτι στα μαλλιά σου


Φτερά και πούπουλα, χρωματιστές τρέσες σε ζωηρά χρώματα, ψεύτικα κοτσιδάκια με στρας και τα συμπαρομαρτούντα, δεν είναι ό,τι πιο σέξι.

Τι κάνουμε: Δε βάζουμε τίποτα από τα παραπάνω όταν βγαίνουμε ραντεβού. Εκτός κι αν αυτός είναι ένα ξεχασμένο από το χρόνο παιδί των λουλουδιών που νοσταλγεί το Woodstock (βλέπε Βαγγέλης Σειληνός στο «η θεία μου η χίπισσα»).

7: Το Νέον, τα μπλε και τ’ άλλα

Τα βερνίκια νυχιών που ξεφεύγουν από την έννοια «κλασικό» είναι ακατανόητα για τους άνδρες. Έτσι οι φλούο αποχρώσεις που φωσφορίζουν στο σκοτάδι τους φαίνονται αστείες, ενώ οι πράσινες και μπλε αηδιάζουν την πλειονότητα γιατί παραπέμπουν στα νύχια που έχουν μυκητίαση. (Τι άλλο θα ακούσουμε;)

Τι κάνουμε:
Αν πρόκειται να βγούμε ραντεβού, επενδύουμε στις ασφαλείς επιλογές του κόκκινου και του ροζ. Όσο για τα σκούρα βερνίκια, κινούμαστε σε μελιτζανί, γκρι ή καφέ τόνους που συνήθως είναι αδιάφορες για το άλλο φύλο, και απαραιτήτως κόβουμε τα νύχια μας κοντά.

8: Glossy δεν έβαλε μέσα της

Υπάρχουν λιπ γκλος που δίνουν μια ωραία γυαλάδα στα χείλη και κολλώδη λιπ γκλος που άνετα αντικαθιστούν μια κόλα ούχου. Δικαίως, εκείνος θα σκεφτεί δυο και τρεις φορές το ενδεχόμενο να μας φιλήσει.

Τι κάνουμε: Επιλέγουμε λεπτόρρευστα γκλος και τα εφαρμόζουμε με μέτρο, στο κέντρο κυρίως του κάτω χείλους. Προσέχουμε επίσης να μη βγει εκτός του περιγράμματος.