Για τα σκάνδαλα που βγαίνουν στην επιφάνεια και εμπλέκουν γνωστούς πολιτικούς μίλησε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει τις υποθέσεις του Μιχάλη Λιάπη και του Πάνου Καμμένου.

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση και αηδία» ήταν η απάντηση του Θόδωρου Πάγκαλου στη σχετική ερώτηση. Και ο ίδιος συνέχισε: «Και οι δύο καταγγελίες είναι θεμελιωμένες, διότι δεν είμαι από αυτούς που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν με μεγάλη ευκολία τα αναδυόμενα σκάνδαλα, αλλά εδώ φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που λένε είναι κυρίαρχη ιδεολογία – και το ακούτε πάρα πολλές φορές. Θυμάμαι ότι έρχονταν άνθρωποι στο γραφείο μου και μου έλεγαν ότι έχουν κάνει το ένα και το άλλο κι εγώ τους έλεγα ότι έχουν παρανομήσει. Και απαντούσαν «μα, Θόδωρε, ο ένας έχει κάνει το ένα και ο άλλος το άλλο…»» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος προχώρησε μάλιστα σε μια αποκάλυψη, ότι ο Πάνος Καμμένος είχε αποπειραθεί να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της δεκαετίας του ’90 υποσχόμενος μάλιστα οικονομική υποστήριξη στο κόμμα. 

«Το 1990, στις «μεσαίες» εκλογές, είχαμε κάνει μια επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ήταν ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Παντελής Οικονόμου και εγώ. Κάποια στιγμή, ο Οικονόμου, που ήταν τότε στη νεολαία, ήρθε και μου είπε ότι υπάρχει ένας νέος που λέγεται Καμμένος, από τη γνωστή οικογένεια με τα αυτοκίνητα, και θέλει να κατέβει με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος και τελικά «έκοψε» τον σημερινό πρόεδρο των ΑΝΕΛ από τους υποψήφιους.

«Εγώ είδα ότι αυτό το παιδί απείχε πάρα πολύ από την άκρη της άκρας Δεξιάς και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Το είπα στον Οικονόμου, ο οποίος το απεδέχθη και έτσι δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος» είπε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Πάγκαλος.

«Μετά, νομίζω, έβαλε υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. και δεν βγήκε στις πρώτες εκλογές, αλλά στις επόμενες. Ήθελε πάση θυσία να πολιτευτεί, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μια φρασεολογία περίπου της σημερινής Χρυσής Αυγής».

Ακολουθήστε το στο Google News