1.Ψυχραιμία

Όσο και αν σας αρέσουν τα υπερψηλοτάκουνα αν δεν τα έχετε ξαναματαφορέσει, καλύτερα να τα αποφύγετε. Δεν θα σας είναι καθόλου ευχάριστο να αρχίσετε να πονάτε στα πρώτα 5 βήματα και ούτε είναι λογικό να τρελάνετε τον από κάτω σας πηγαινοερχόμενη 100 φορές στο διάδρομο του σπιτιού για να τα συνηθίσετε. Παραμείνετε σε αυτό που τα πόδια σας  μπορούν να αντέξουν.


2.Ουάου

Αυτό θα πρέπει να πείτε μόλις δείτε τις γαμήλιες γόβες σας. Ξεχάστε τη μίζερη λογική που λέει ότι αφού τις κρύβει το νυφικό δεν έχει σημασία πως θα είναι. Έχει και παραέχει. Ψάξτε για το ουάου λοιπόν. Εξάλλου, είναι από αυτά που θα σας μείνουν και θα αναδείξουν οποιαδήποτε άλλη εμφάνιση σας.


3. Προπόνηση

Με σεβασμό στον γείτονα, όπως είπαμε, περπατήστε κάποιες μέρες τα παπούτσια βοηθώντας έτσι τα πατουσάκια σας να δώσουν την φόρμα τους στο παπούτσι. Λίγη βαζελίνη στο εσωτερικό θα μαλακώσει ακόμη περισσότερο το δέρμα.


4. Υπολογισμοί

Είναι σημαντικό να καταλήξετε σύντομα στα παπούτσια καθώς το ύψος των τακουνιών θα καθορίσει και τις τελευταίες επιδιορθώσεις στο μήκος του νυφικού.


5. Χρωματολόγιο  

Μην αγχωθείτε αν σας αρέσει ένα σχέδιο αλλά διαφωνείτε με την απόχρωση του. Να θυμάστε ότι η πλειοψηφία των μοντέλων  μπορεί να υποστεί χρωματική επεξεργασία. Επιβεβαιώστε το με το υπεύθυνο προσωπικό του καταστήματος.    


6.Τοπικά ζητήματα      

Εχει σημασία που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος σας: στην παραλία, στα σοκάκια της Μονεμβασιάς, στην Μητρόπολη. Κάτι σαν να λέμε «παπούτσι από τον τόπο σου»! Προσαρμόστε την αισθητική, στην λειτουργικότητα.    

Και last but not least, πεντικιούρ! Όχι μόνο για τα βαμμένα νύχια αλλά γιατί ένα περιποιημένο πόδι θα σας ταλαιπωρήσει λιγότερο και θα βολευτεί πιο εύκολα στο μαγικό κόσμο της γόβας σας.