Το μουσικό χωριό στη Στέγη
Μία από τις μεγαλύτερες καινοτόμες μουσικές κοινότητες της Ευρώπης εκπέμπει από το Πήλιο, για δεύτερη χρονιά στη Στέγη με ένα τριήμερο φεστιβάλ στις 24, 25 και 26 Ιανουαρίου με συναυλίες, προβολές και εργαστήρια, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών. Το Μουσικό Χωριό δημιουργήθηκε το 2006 από ένα μικρό πυρήνα μουσικών. Το ταξίδι του είχε σαν αφετηρία μία καλοκαιρινή συνεύρεση καλλιτεχνών στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, όπου και διοργανώθηκαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μουσικά εργαστήρια με «επιτόπου» παραγωγή και τεκμηρίωση μουσικού έργου επάνω σε ευρείες, πολυσυλλεκτικές προσεγγίσεις της μουσικής πράξης και εκπαίδευσης.
Info: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.sgt.gr. Τιμές εισιτηρίων: 11 € (ανά μέρος) |Μειωμ. 5 € | Άνεργοι 5 €. Πακέτο ημέρας (Α’ & Β’ Μέρος): 18 €. Πληροφορίες & τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Meet Market

Ένα ακόμα πρωτοποριακό Meet Market το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Πάνω από 50 σχεδιαστές, καλλιτέχνες, djs , μικρές ανεξάρτητες επιχειρήσεις, αρκετές φρέσκιες συμμετοχές και πολύ μουσική σας περιμένουν στο ισόγειο του Bios, αλλά και στο υπόγειο, γεμάτο με Vintage ρούχα και αξεσουάρ. Επιπλέον στο πρώτο όροφο, στην αίθουσα cinematheque του Bios, η ομάδα δημιουργικής έκφρασης και παιχνιδιού «Πυγολαμπίδες» προσκαλεί όλα τα μεγάλα «παιδιά» του Μeet Μarket -από 18 έως 108 ετών- σε ένα θεατρικό διαδραστικό παιχνίδι για ενήλικες, με δράση, γέλιο και ανατροπές το Σάββατο (19:00-21:00).
Info: «The Meet Market», Bios, Πειραιώς 84. Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιανουαρίου, 15:00 – 00:00 κάθε μέρα, www.themeetmarket.gr / www.bios.gr

Μια παράσταση για τον … ύπνο

Το «Σώμα» (έφηβη κοπέλα) δεν έχει κοιμηθεί αρκετά εδώ και τρεις μέρες. Σήμερα αποφασίζει να πάει σε πάρτι και στον εγκέφαλο έχει σημάνει συναγερμός. Ο «Θάλαμος» και ο «Υποθάλαμος» είναι σε απόγνωση και καταφεύγουν σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς προκειμένου να βάλουν το «Σώμα» για ύπνο. Μια διαφορετική κωμωδία με τίτλο «Τι θα γίνει; Θα κοιμηθούμε απόψε;» και θέμα τη λειτουργία του ύπνου στον οργανισμό μας, που με χιούμορ, σαφήνεια και επιστημονική εγκυρότητα δίνει σε μικρούς και μεγάλους να καταλάβουν τη μεγάλη σημασία που έχει ο ύπνος για την υγεία μας.
Info: Θέατρο Olvio , Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Γκάζι. Τηλ: 211-0141784 & 210-3414118. Κάθε Κυριακή, στις 12.00. Πάρτε μια γεύση από την παράσταση εδώ.

Βιβλία
«Απόλαυση… στο πιάτο», Εκδόσεις Διόπτρα, 2013

Στο νέο βιβλίο του αγαπημένου σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου θα βρείτε 90 απολαυστικές συνταγές για να χαρίσετε ποικιλία στο καθημερινό σας τραπέζι.

«Αυτό δεν είναι το καπέλο μου», Jon Klassen, εκδόσεις Κόκκινο, τιμή: 12,50 ευρώ

Ένα μικροσκοπικό ψαράκι έκλεψε ένα καπέλο. Ευτυχώς, κανένας δεν το πήρε είδηση. Κανένας; Από 4 ετών