Η καλύτερη στιγμή για απολέπιση: Το βράδυ πριν κοιμηθούμε

Διαδικασία: Αφού κάνουμε ντεμακιγιάζ και σκουπίσουμε το πρόσωπό μας, βρέχουμε τα δάχτυλά μας με νερό και βάζουμε απολεπιστικό προϊόν σε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φουντουκιού. Τρίβουμε το πρόσωπό μας με τα δάχτυλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις, από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.

Χρόνος: 3-5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα μας.

Οι περιοχές που απολεπίζουμε με τη σειρά είναι: Μέτωπο – κρόταφοι, μύτη – μάγουλα – ζυγωματικά, πηγούνι – σαγόνι. Αποφεύγουμε: Την περιοχή των ματιών.

Συμβουλή: Όταν απορροφηθεί το νερό και δεν γλιστράει το προϊόν στο πρόσωπο, βρέχουμε ξανά τα χέρια μας και συνεχίζουμε να τρίβουμε κυκλικά, αυτή τη φορά με τις παλάμες μας, ασκώντας ήπια πίεση (αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αποφύγετε αυτήν την κίνηση).

* Στη συνέχεια, ξεβγάζουμε το προϊόν με χλιαρό νερό, μέχρι να απομακρύνουμε τους κόκκους του απολεπιστικού.

* Τέλος, απλώνουμε ένα αντιγηραντικό σέρουμ ή μια θρεπτική κρέμα νύχτας.

Επανάληψη: 2-3 φορές την εβδομάδα, αν έχουμε κανονικό / μεικτό / λιπαρό δέρμα, με εμφανείς πόρους. Αν έχουμε ξηρό / ευαίσθητο, χρειάζεται προσοχή. Δεν τρίβουμε με δύναμη και περιορίζουμε την απολέπιση σύμφωνα με την αντίδραση του δέρματος.

Ιδανικές απολεπιστικές συνθέσεις: Εκείνες που περιέχουν κόκκους και οξέα φρούτων (AHA, π.χ. γλυκολικό οξύ), οι οποίες διεγείρουν πιο έντονα την κυτταρική ανανέωση.

Ποια απολεπιστικά προϊόντα με AHAs προτείνουμε:

Turnaround Ιnstant Facial, της Clinique

AHA Invigorating Face and Body Scrub, της Priori
(www.beauty-hall.gr)

Απολεπιστική μάσκα Άγριο Τριαντάφυλλο
με AHAs10%, της Korres

Clean & Active Enzyme Peeling, της Klapp (www.beauty-hall.gr)

Τriple-Action Micropolish & Peel, της Algenist
(στα Sephora)