«Δεν πετάμε τίποτα» – Διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων
Τι κοινό έχουν οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου, Άκης Πετρετζίκης, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Tip the chef και Troo Food Liberation με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Παιδικό Μουσείο, το Let’s go green και την ομάδα Playroom; Όλοι συμμετέχουν στο διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων, που συνδιοργανώνουν το WWF Ελλάς και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Ένα φεστιβάλ με ιδιαίτερη σημασία, καθώς η σπατάλη τροφίμων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Μόνο στην Ευρώπη 179 κιλά τροφής σπαταλάει κάθε χρόνο ένας πολίτης, πετώντας στα σκουπίδια 590Ε/ νοικοκυριό. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το θέμα αποτελεί σημαντικό σημείο για να αλλάξουμε στάση ζωής, κερδίζοντας πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον προϋπολογισμό μας.
Πού: Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή (μετρό Μοναστηράκι). Πότε: 25 & 26 Ιανουαρίου. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Το τρένο του Λένου Χρηστίδη
Τι κοινό έχουν ένας φανατικός θαυμαστής του Τζάστιν Μπίμπερ με μια κοπέλα που τραγουδάει τον εθνικό ύμνο; Πώς βρέθηκαν στο ίδιο βαγόνι με έναν επίδοξο φωτογράφο; Πώς συνδυάζεται μια τούρτα γενεθλίων με ένα νυφικό φόρεμα και ένα λουλούδι με ένα τσιγάρο; Τι ρόλο διαδραματίζει ένας μυστήριος τρένο-DJ που παίζει πασίγνωστα ροκ τραγούδια; Και ποιος από όλους κουβαλά μαζί του ένα όπλο; Τέτοιους και άλλους γρίφους θέτει το νέο έργο του Λένου Χρηστίδη, επιχειρώντας να λύσει το μεγάλο γρίφο της ζωής. Στην τρίτη κατά σειρά συνεργασία της με τη Στέγη στον τομέα του εφηβικού θεάτρου, η πεπειραμένη Σοφία Βγενοπούλου με την ομάδα Grasshopper ανανεώνεται, προτείνοντας μια μουσική παράσταση.
Πού: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109. Πότε: έως 13 Απριλίου. Εισιτήρια: 12€, 10€, 5€. Πληροφορίες: 210-90.05.800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00).

Βιβλία

Keep calm για μπαμπάδες, Εκδόσεις Μίνωας
Η πατρότητα είναι υπέροχη, αλλά κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη. Όταν κατακλύζεσαι από καθημερινές υποχρεώσεις και στο μυαλό σου τον πρώτο λόγο έχουν οι οικογενειακές έγνοιες, μπορεί να ξεχνάς προς στιγμήν τι πραγματικά σημαίνει ο ρόλος αυτός για τους άλλους και για σένα τον ίδιο.
Keep calm για μαμάδες, Εκδόσεις Μίνωας
Ως μαμά κάνεις την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, αλλά όταν σου λείπει ύπνος και το αγγελούδι σου σε έχει φτάσει στα όριά σου, εύχεσαι να είχες μία μέρα για σένα. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι και μερικές φορές να χάνεις την πραγματική σημασία της μητρότητας.
Δύο βιβλία με λόγια διάσημων και καθημερινών ανθρώπων, που θα σου χαρίσουν έμπνευση και θα σου υπενθυμίσουν την ουσιαστική αξία τού να είσαι μπαμπάς ή μαμά.