Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στον τρόπο που αισθανόμαστε, αλλά σίγουρα υπάρχουν σωστές και λάθος αντιδράσεις οι οποίες μπορούν- αντίστοιχα – να βελτιώσουν ή να επιβαρύνουν μια κατάσταση. Όταν ο αγαπημένος σας σάς ανακοινώσει ότι νιώθει πιεσμένος στη σχέση σας και έχει ανάγκη από λίγο χρόνο και χώρο για να σκεφτεί (λατρεμένη ατάκα!!!!!) δείξτε ανωτερότητα και επιδείξτε μια κάποια ψυχραιμία. Σας προτείνουμε μερικούς τρόπους (καλή τύχη!!!).

1. Ακούστε προσεκτικά

Ο σύντροφός σας σάς ανοίγει την καρδιά του, σας αποκαλύπτει τις σκέψεις και τις αγωνίες του. Μην λαμβάνετε, λοιπόν, τα λόγια του σαν προσωπικές κατηγορίες και σηκώσετε τα μανίκια έτοιμες για επίθεση. Αν καταφέρετε να μην το πάρετε ως προσωπική ήττα ίσως καταφέρετε να τον ακούσετε με ηρεμία μέχρι το τέλος και να αντιμετωπίσετε όλη την κουβέντα με μια αντικειμενικότητα.

2. Σχηματίστε (όσο γίνεται) μια σαφή εικόνα  

Πριν αρχίσετε να απελπίζεστε, να πετάτε πράγματα, να μοιρολογάτε ή να αναφωνείτε «δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω…» φροντίστε να κάνετε συγκεκριμένες ερωτήσεις  για να διαμορφώσετε μια κάπως ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Αυτό θα σας βοηθήσει στην συμπεριφορά σας προς εκείνον τις επόμενες μέρες. Το πιο πιθανόν είναι να μην έχει να σας δώσει σαφείς απαντήσεις αλλά από το υποθέτετε μόνες σας σενάρια ολότελα δικά σας ας έχετε έστω και δυο-τρία ρεαλιστικά στοιχεία από τον ίδιον. Ρωτήστε τον για παράδειγμα, πόσο χρόνο εννοεί, αν επιθυμεί να επικοινωνείτε μαζί του, αν θα φύγει από το σπίτι, ακόμη και αν υπάρχει άλλο πρόσωπο…   

3. Δώστε και εσείς σαφή εικόνα

Επειδή αυτό αφορά και τους δυο σας, καλό θα ήταν να δηλώσετε και εσείς – με ηρεμία και χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις – τι σκέφτεστε, τι θεωρείτε καλό και τι όχι. Να είστε άμεσες και να κρατήσετε χαμηλούς τόνους. Επισημάνατε ότι αυτά περνούν από το μυαλό και την καρδιά σας τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή που μιλάτε και ότι σαφώς στην πορεία τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Μην είστε απόλυτη γιατί θα τον μπλοκάρετε ακόμη περισσότερο.

4. Σεβαστείτε τα όριά του

Αν σας πει ότι δεν θέλει να του στέλνετε ούτε μήνυμα μην του στέλνετε ούτε μήνυμα. Μην αρχίσετε να σκαρώνετε στρατηγικές για να τον πλησιάσετε, ούτε να κάθεστε να ακούτε το μακρύ και το κοντό του καθενός. Μείνετε σταθερές σε αυτό που συμφωνήσετε με τον σύντροφο σας και όχι στις παρορμήσεις τις δικές σας και των φίλων σας. Και κυρίως, μην ανακαλύπτετε χαζές αφορμές για να έρθετε σε επικοινωνία μαζί του – ούτε αναρτήσεις όλο υπονοούμενα στο facebook.

5. Φροντίστε τον εαυτό σας

Επωφεληθείτε από τον ελεύθερο χρόνο σας για να συναντήσετε φίλους, να γυμναστείτε, να ασχοληθείτε με το σπίτι… Ο,τι σας χαρίζει ενέργεια είναι πολύ θετικό για την ψυχολογία σας και η καλή ψυχολογία σίγουρα θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το σοκ αλλά και τον σύντροφο σας καλύτερα. Και κυρίως μην αμελήσετε την εξωτερική σας εμφάνιση: τα παραπάνω κιλά, το πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ, τα ατημέλητα μαλλιά και τα πρόχειρα ρούχα δεν θα είναι ελκυστικά στοιχεία ούτε για εσάς ούτε για τον σύντροφο σας.