The Meet Market
Μια γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια. Οι λάτρεις του Meet Market μπορούν να το επισκεφθούν αυτή τη φορά σε νέο χώρο, στο «Mezzanine», από το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 23.
Info: Mezzanine (πρώην Interni), Ερμού 152, Γκάζι (πεζόδρομος Ερμού χαμηλά προς Πειραιώς, δίπλα στο αμαξοστάσιο των τρόλεϋ). Ωράριο λειτουργίας: 13:00 – 23:00. Περισσότερα εδώ.

Bazaar βιβλίου

Με συνθήματα «Κάνει κρύο, καιρός για βιβλίο» και «Το διάβασμα είναι δικαίωμα όλων!», ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει bazaar βιβλίου από τη Δευτέρα 17 έως και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, με βιβλία υψηλής ποιότητας με έκπτωση έως και 70%. Στον ανανεωμένο Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα βιβλίων για μικρούς και μεγάλους: ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, δοκίμια, σύγχρονα και κλασικά εικονογραφημένα παραμύθια, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, σε τιμές έκπληξη από 3Ε.
Info: Ώρες bazaar: • Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ • Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

«Τραγούδια καρδιάς»

Η Λένα Αλκαίου με τις γνωστές της επιτυχίες «Καινούρια σελίδα», «Ίχνος», «Καινούργιο φεγγάρι», «Το πασσαπόρτι» τραγουδίστρια με δυναμική παρουσία στο χώρο, η Πένυ Ξενάκη, η αισθαντική ερμηνεύτρια των δημιουργών Πλέσσα, Σπανού, Χατζηνάσιου, Τόκα και η Μαρία Κανελλοπούλου με πολυετή παρουσία στο τραγούδι εντός και εκτός συνόρων, ένωσαν τις φωνές τους, την ευαισθησία τους, την εμπειρία και το πάθος τους και μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε μία μοναδική μουσική παράσταση.
Info: Πολυχώρος Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός (μετρό Κεραμεικός). Τηλ.: 210-34.12.313. Από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και για 4 Παρασκευές και 4 Κυριακές (14, 16, 21, 23, 28/2 και 2, 7, 9/3). Κάθε Παρασκευή στις 10.00 και Κυριακή μεσημέρι 15.00. ​

Προτάσεις για διάβασμα

«Ημερολόγια κουζίνας», Μιχάλης Μιχαήλ, εκδόσεις Ποταμός, τιμή: 21€
Τα «Ημερολόγιο κουζίνας» περιέχουν συνταγές, ιδέες και τεχνικές που κεντρίζουν τη γεύση και τη ζωή, αλλά περισσότερο από όλα μεταδίδουν τη θαλπωρή και τα αρώματα που χωρίς αυτά, όσο γκουρμέ κι είσαι, οι αισθήσεις σου θα μείνουν λειψές.

«Ο βασιλιάς αταξίδευτος»,
Νάνσυ Τρικκαλίτη, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, τιμή: 16,90€
Η ζωή στο λαμπερό παλάτι του Βασιλιά Αταξίδευτου έμοιαζε να κυλάει ειρηνικά και ευτυχισμένα. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ξαφνικά εξαφανίζεται η όμορφη βασίλισσα Ψάξε Δε Θα Με Βρεις και ο βασιλιάς ακούει στον ύπνο του φωνές; Μπορεί ένα δύσκολο ταξίδι να σε μάθει να ζεις και να αγαπάς; Για παιδιά από 6 ετών.