«Το Ρωμαϊκό Λουτρό»
Η κωμωδία του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το Ρωμαϊκό Λουτρό» ανεβαίνει στις 14 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου («Οι Χαλασοχώρηδες»). Ένας άνθρωπος φεύγει για διακοπές και αφήνει τα κλειδιά του σπιτιού του σε δύο εργάτες για να του επισκευάσουν το πάτωμα. Όταν επιστρέφει, τον περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ένα τέλεια διατηρημένο, αρχαίο Ρωμαϊκό Λουτρό έχει ανακαλυφθεί στο σαλόνι του. Πλέον, ο χώρος είναι σπίτι; Πεδίο ανασκαφής; Κολυμβητήριο; Όλα μαζί ή τίποτα απ’ όλα αυτά; Ο νόμος, αναγνωρίζει στον ιδιοκτήτη το δικαίωμα να συνεχίσει να ζει στο σπίτι του, επιτρέπει σ’ έναν φιλόδοξο αρχαιολόγο την έναρξη ανασκαφών και επιβάλλει την παρουσία ενός ναυαγοσώστη. Ο Στρατίεβ, μέσα από την σατιρική του ματιά, βάζει τους ήρωές του να συνδιαλεχθούν με θέμα τον άνθρωπο και τη θέση του στη σύγχρονη κοινωνία.
Info: Θέατρο Σημείο (πρώην «Απλό» πίσω από το Πάντειο), β’ σκηνή «Σημείο lab», Χαριλάου Τρικούπη 4. Τηλ. Θεάτρου: 210-92.29.579. Παραστάσεις από 14/3 έως 13/4. Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00. Εισιτήρια: Σαβ./Κυρ 13, 10Ε, Παρασκευή 10Ε.

«Σπείρα της Θετικής Ενέργειας»

Στα πλαίσια της έκθεσης Alterscope, που γίνεται στην Αθήνα στις 15 Μαρτίου, η δημοσιογράφος- επικοινωνιολόγος Ιφιγένεια Τσαντίλη, θα παρουσίασει τη χοροθεραπευτική της πρόταση, την «Σπείρα της Θετικής Ενέργειας», η οποία είναι βασισμένη στη θεωρία Gestalt, στη Θετική Ψυχολογία και είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπείρας, τη θεωρία του αστροφυσικού Steven Hawking για τις μαύρες τρύπες (Hawking Radiation) και τη στροβιλιζόμενη κίνηση των Σούφι. Στη «Σπείρα της Θετικής Ενέργειας» απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο, την οποία ενσωματώνουμε μέσω της βιωματικής αυτής εμπειρίας και θεραπευόμαστε συμμετέχοντας σε ένα ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο. Δωρεάν παρακολούθηση.
Info: Alterscope, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα εδώ και εδώ.

Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

Η ομάδα «Χρωματιστές Μέρες» σάς προσκαλεί στο Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού «5 Αισθήσεις σε 5 Συναντήσεις», ένα εργαστήρι, σχεδιασμένο για παιδιά από 1,5 έως και 8 χρονών, που ολοκληρώνεται σε 5 συναντήσεις. Καθώς μεγαλώνουμε «χάνουμε» λίγο από τις αισθήσεις μας, ενώ στην παιδική ηλικία είναι το πιο σημαντικό μέσο με το οποίο τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, αυτό που μας εξελίσσει και μας διαμορφώνει είναι η σωστή ανάπτυξη των αισθήσεων μας. Σε κάθε μια από τις συναντήσεις, απομονώνουμε μια από τις αισθήσεις μας: την όραση, την όσφρηση, την ακοή, την αφή και τη γεύση. Στο τέλος τα παιδιά κατασκευάζουν μια αναμνηστική χειροτεχνία.
Info: Dancevacuum, Διογένους 42, Χαλάνδρι (μετρό Αγία Παρασκευή). Έναρξη: 15 Μαρτίου, Διάρκεια: 5 Συναντήσεις, κάθε Σάββατο (από 15/3 έως 12/4). Ώρα: 10:30-12:30. Συμμετοχή: 10€ το παιδί, 5€ ο γονιός (η συμμετοχή του γονέα είναι απαραίτητη για τα παιδιά 1,5-3 ετών). Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-27.23.415 (09:00-14:00), 6937-734259, info@chromatistesmeres.gr.

Βιβλία

Μαγειρεύοντας με την κόρη μου, Ναταλία Δραγούμη
Εκδόσεις Μίνωας, Τιμή: 15Ε
Το μαγείρεμα με τα παιδιά μας είναι δημιουργικότητα, συνενοχή απέναντι στη βιασύνη της καθημερινότητας. Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους.

«Το βιβλίο του θέλω», Τοντ Πα
Εκδόσεις Μεταίχμιο,Τιμή: 9Ε
Με τα πανέμορφα σχέδιά του, τα έντονα χρώματα και τα απλά, τρυφερά του μηνύματα, ο Τοντ Παρ βοηθάει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με μια ποικιλία επιθυμιών και διαθέσεων που όλοι βιώνουμε καθημερινά.