Τα 5 βήματα για το τέλειο ανοιξιάτικο χτένισμα, από την hairstylist

Βήμα 1: Δώστε λίγο όγκο στα μαλλιά σας δημιουργώντας χαλαρές μπούκλες με ένα ψαλίδι και ψεκάστε με το ειδικό σπρέι για κατσαρά μαλλιά (salt spray).

Βήμα 2: Δουλέψτε τα μαλλιά σας με τα χέρια σας δίνοντας τους ακόμη περισσότερο όγκο. Αποφύγετε όμως να τους δίνετε κατεύθυνση προς τα πλάγια ή μπροστά.    

Στη συνέχεια κρεπάρετε, με μια μικρή χτένα, τις πίσω τούφες ξεκινώντας από τη μέση τους και με κατεύθυνση προς τις ρίζες.

Βήμα 3: Ψεκάστε με λακ για να σταθεροποιήσετε λίγο το αποτέλεσμα και περάστε μαλακά τις τούφες με τα δάχτυλά σας,  να μην πετάνε πολύ οι τρίχες και δυσκολευτείτε στην δημιουργία της πλεξούδας.  Συγκεντρώστε τα μαλλιά στην κορυφή, χωρίστε τα σε δυο μέρη και πιάστε τα με τσιμπιδάκι σχηματίζοντας ένα Χ. Αν επιθυμείτε, δώστε και άλλο όγκο  – κάτι από sixties style!

Βήμα 4: Πλέξτε τα μαλλιά σας δημιουργώντας 2 πλεξούδες, μια αριστερά και μια δεξιά. Μπορείτε να τραβήξετε όλα τα μαλλιά πίσω ή να αφήσετε δυο τούφες να πέφτουν στο πρόσωπο σας. Δώστε ένα πιο χαλαρό αποτέλεσμα στις πλεξούδες σας κρεπάροντας τις με τη χτένα ή τραβώντας απαλά τις τούφες που τις αποτελούν.

Στερεώστε τις δυο πλεξούδες στο σημείο που είχατε βάλει πριν το τσιμπιδάκι.

Βήμα 5: Αφού σταθεροποιήσετε και τις δυο πλεξούδες τόσο στο κεφάλι όσο και μεταξύ τους (τα τσιμπιδάκια είναι οι σύμμαχοι σας) ψεκάστε με λακ. Μπορείτε να ολοκληρώσετε με μια ελαστική κορδέλα ή να στολίσετε το χτένισμα σας με λουλουδάκια.

info: Φωτογραφίες – Mark Brooke Photography & Mathieu Photo