Αναρωτιέμαι αν είναι σωστό ή λάθος να πλένονται με υγρό πιάτων οι εξωτερικές επιφάνειες των φρούτων (πορτοκάλια, μήλα). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται καλύτερος καθαρισμός; Μήπως, όμως, είναι καλύτερο να πλένονται μόνο με νερό; Ιδιαίτερα αν πρόκειται π.χ. το μήλο να καταναλωθεί με την φλούδα του. Με άλλα λόγια, αυτού του είδους τα υγρά πιάτων μπορούν να διεισδύσουν στη σάρκα του φρούτου ή μένουν στην εξωτερική του επιφάνεια; Ευχαριστώ πολύ, Ζήνα
Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε σε καμία περίπτωση υγρό πιάτων για τον καθαρισμό των φρούτων, αρκεί να τα πλένουμε με άφθονο νερό. Το ίδιο ισχύει και για τα λαχανικά, τα οποία πρέπει να πλένονται με άφθονο νερό και ξίδι, κυρίως μάλιστα όσα είναι κοντά στο χώμα (π.χ. μαρούλι, κουνουπίδι).