Έκθεση «Η κατάκτηση του διαστήματος»
Μία από τις πιο ολοκληρωμένες εκθέσεις σχετικά με το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα θα φιλοξενεί στον «Ελληνικό Κόσμο». Η έκθεση από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαστημικά ταξίδια, ξεκινώντας από την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, μέχρι τις μελλοντικές αποστολές στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά και πέρα από αυτό. Η έκθεση εστιάζει στο μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης με βάση τα τελευταία αποτελέσματα ερευνών, με εκθέματα που δίνουν μια πρώτη εικόνα των επόμενων 50-100 χρόνων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» τη Σελήνη, τους Αστεροειδείς και τον Άρη μέσα από διαδραστικά εκθέματα και μοντέλα και παράλληλα να ανακαλύψουν τι θεωρούν οι ειδικοί ότι μας επιφυλάσσει το μέλλον πέρα από τα όρια της γης.
Info: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ.: 212-25.40.000. Περισσότερα εδώ.

Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων
H 7η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων θα διεξαχθεί για μια ακόμα χρονιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, στην πλατεία Συντάγματος, από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου. Παραγωγοί βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων, από κάθε γωνιά της Λακωνίας ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό για να του γνωρίσουν τον γαστρονομικό πλούτο του νομού. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, μέλι, αρωματικά φυτά, παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκίσματα, ψωμί και παξιμάδια, χωριάτικο λουκάνικο και σύγκλινο, προϊόντα πέστροφας και σολομού και πολλά άλλα εκλεκτά προϊόντα από τα περίπτερα των εκθετών.
Info: Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 9:00-22:00, ενώ τα εγκαίνια θα διεξαχθούν στις 20 Μαρτίου, στις 19:30.

Δωρεάν σεμινάρια θηλασμού

Δυο ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα «Πριν έρθει ο πελαργός… ενημερώνομαι για το μητρικό θηλασμό», διοργανώνει το εμπορικό κέντρο AVENUE, με ομιλήτρια την πιστοποιημένη σύμβουλο γαλουχίας IBCLC & σύμβουλο θηλασμού LLL, κα Gabi Κανελλοπούλου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαρτίου και στις 13 Απριλίου (11:00-13:00) στην μικρή πλατεία του AVENUE και απευθύνονται σε εγκύους 2ου-3ου 3μήνου και σε θηλάζουσες μητέρες, ενώ ευπρόσδεκτοι είναι οι μπαμπάδες, οι φίλοι του θηλασμού και φυσικά τα παιδιά. Χορηγός είναι το κατάστημα ORCHESTRA-PREMAMAN του AVENUE. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επισκεφθούν το www.mitrikosthilasmos.com και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.
Info: AVENUE, Λ. Κηφισίας 41-47, Παράδεισος Αμαρουσίου. Τηλ.: 210-61.00.901 ​

Θεσσαλονίκη

Ένας ήρωας, που βιώνει μια σχέση έρωτα κι εξάρτησης με το κοντραμπάσο του. Το βλέπει ως «Το βασικό όργανο της ορχήστρας», «…ο θεμέλιος λίθος της ορχηστικής μουσικής», «…το μεγαλύτερο θηλυκό όργανο», «…εμπόδιο», «…το πιο ακαλαίσθητο, το πιο κακόμορφο όργανο που επινόησε ο άνθρωπος», αλλά και ως γκρινιάρη, αδιάκριτο και ηδονοβλεψία. Το Θέατρο Αυλαία παρουσιάζει το έργο «Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ προς τιμή του ηθοποιού του, Κώστα Γακίδη. Πρόκειται για μια σχοινοβασία ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, την αλήθεια και το ψέμα, το μεγαλείο και την παρακμή, τον θρίαμβο και την αποτυχία, την αγάπη και το μίσος, τον έρωτα και την φαντασίωση. Μια απελπισμένη κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στην μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση.
Info: Θέατρο Αυλαία, Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή. Τηλ.: 2310-237.700. Παραστάσεις: 17-18, 24-25,31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου, Δευτέρα-Τρίτη (στις 21:00). Εισιτήρια: 12€, 10€.

Βιβλία

«Η Ψυχιατρική αλλιώς…», Παύλος Σακκάς
ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, 25Ε
Όπως ο υπολογιστής προγραμματίζεται ώστε να μπορεί να εκτελεί τις εργασίες για τις οποίες προορίζεται, έτσι και οι πρώτες παιδικές εμπειρίες, θα μπορούσαμε να πούμε – τηρουμένων των αναλογιών, «προγραμματίζουν» το παιδί ούτως ώστε στην ενήλικη ζωή του να επιλέγει και ν’ αποφασίζει μ’ έναν τρόπο που για το ίδιο είναι αρκετά αυτονόητος. Γι’ αυτό και πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε ότι η λογική μας αδυνατεί να ελέγξει αντιδράσεις, συνήθειες και επιλογές. Αυτή είναι η ιδέα του συγγραφέα του βιβλίου, ο οποίος, ψυχίατρος με μεγάλη κλινική και εκπαιδευτική εμπειρία, επιχειρεί έναν τέτοιον παραλληλισμό της ψυχικής νόσου με ένα εγκατεστημένο πρόγραμμα, προκειμένου να ερμηνεύσει τη δομή και τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τη σχιζοφρένεια, τη διπολική διαταραχή, το άγχος, τον ιδεοψυχαναγκασμό και την ψυχογενή ανορεξία.​

«
Emporium – Οι 3 γρίφοι», Pierdomenico Baccalario
Εκδόσεις Διόπτρα, 11,71Ε
Γνωρίζετε το κρυστάλλινο γοβάκι της Σταχτοπούτας; Το λυχνάρι του Αλαντίν; Υπάρχουν πολλά μαγικά αντικείμενα στον κόσμο και στο Άπλκρος, ένα μικρό χωριό κρυμμένο στην καρδιά της Σκοτίας, υπάρχει ένα μαγαζί όπου είναι φυλαγμένα τέτοια αντικείμενα. Κάθε ενενήντα εννέα χρόνια, επτά οικογένειες το διεκδικούν. Ανάμεσά τους και οι τρομεροί Άσκελ, διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να το αποκτήσουν…