Παζάρι για τα παιδιά της «Αγκαλιάς»

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «η Αγκαλιά» διοργανώνει Πασχαλινή Αγορά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ, στο σταθμό «Σύνταγμα». Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για το έργο της «Αγκαλιάς» και θα έχουν μεγάλες ευκαιρίες αγορών (χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά δώρα, διακοσμητικά είδη, βιβλία, εικόνες, παραδοσιακά προϊόντα, σπιτικά γλυκά, παιχνίδια, καλλυντικά, μπιζού, ρούχα για παιδιά και για μεγάλους).
Info: 27 & 28 Μαρτίου, 9:00 έως 21:00. Επικοινωνία: Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά, Λεωφ. Αθηνών 84, Αθήνα, τηλ.: 210-88.28.788,www.agalia.org.gr.

World of Crafters

To Σάββατο 29 Μαρτίου πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το World of Crafters, μία ημερίδα αφιερωμένη στη δημιουργία και την επιχειρηματικότητα. Από τις 11.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, θα βρεθούν 22 ομιλητές από διαφορετικές ειδικότητες, όπως crafters, bloggers, διοργανωτές εκδηλώσεων σχετικές με το crafting, αλλά και δικηγόροι, λογιστές, marketeers, web developers, κ.ά., και θα αναλύσουν καθώς και θα συνομιλήσουν με το κοινό για όλα τα θέματα που συνδέουν το κομμάτι του DIY (Do It Yourself) με τη Δημιουργική Οικονομία σε πρακτικό επίπεδο. Μέσα από τις τέσσερις θεματικές – Inspirational παρουσιάσεις, Crafting & Τεχνολογία, Online Marketing και Ελληνική πραγματικότητα-, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπνευστεί, να ενημερωθεί και να μάθει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε σχέση με τον κόσμο του crafting σε ευρύτερο επίπεδο.
Info: Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, Αμφιθέατρο Pierce, Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή. Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ. Δηλώσεις Συμμετοχής: http://worldofcrafters.gr/, Online: viva.gr, Τηλεφωνικά: 11876 και στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου & Seven Spots.

Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα

Πού χάνονται τα παιδικά όνειρα; Θα μπορέσει να δώσει απάντηση ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με την μεγάλη αγάπη για την μουσική; Όταν το πάθος του Στρατή για το βιολί συγκρούεται με τα συμφέροντα του σκληρού αφέντη, το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται σε έναν χορό μαγικό. Μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας, που χρησιμοποιεί τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών, ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς. Η παράσταση γίνεται με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με την τεχνική shadow interpretation. Η διερμηνέας ακολουθεί τους ηθοποιούς-κουκλοπαίκτες στη σκηνή και έτσι αποφεύγεται η βλεμματική καθυστέρηση των θεατών με προβλήματα ακοής.
Info: Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Παραστάσεις: Σάββατο 29/3, 5&12/4, στις 18:00. Είσοδος: 8€. Κρατήσεις: 210-34.14.118. Για παιδιά 4 ετών και άνω.
Βιβλία:
SWITCH, Chip Heath & Dan Heath,
εκδόσεις: Παπαδόπουλος, τιμή: 15,99 ευρώ

Όλοι ξέρουμε πως η αλλαγή είναι δύσκολη. Μας αναστατώνει, απαιτεί χρόνο και συχνά εγκαταλείπουμε με την πρώτη δυσκολία. Γιατί όμως εστιάζουμε στα προβλήματα αντί στον στόχο; Αυτό είναι το ερώτημα που απαντούν οι συγγραφείς Τσιπ και Νταν Χιθ στο νέο βιβλίο τους. Ισχυρίζονται ότι το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να ξεκλειδώσουμε το μονοπάτι, που οδηγεί στην αλλαγή της συμπεριφοράς, είναι να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το μυαλό μας. Υποστηρίζοντας τις ιδέες τους με έρευνες και πραγματικές ιστορίες αλλαγής -από τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου μέχρι μια στοίβα γάντια που μεταμόρφωσε την οικονομική εικόνα μιας εταιρείας- αποδεικνύουν ότι φαινομενικά απλές μέθοδοι μπορούν να καρποφορήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που κυκλοφορεί με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

«Ένα ΣΠΛΑΤΣ στα παραμύθια, θεραπευτικές ιστορίες για παιδιά», Ελένη Κόντη, εκδόσεις Ι. Σιδέρης, τιμή: 13,85 ευρώ

Πώς ο κακός λύκος γίνεται καλός; Η πραγματικότητα συναντάει τη φαντασία και βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να γίνουν ευτυχισμένα. Εύχρηστο, χρήσιμο βιβλίο για γονείς, εκπαιδευτικούς, ακόμα και για τις γιαγιάδες.