1. Βουρτσίζουμε τα δόντια μας

Ξεκινάμε από τα βασικά: Το βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και το τελευταίο πριν πέσουμε σε αυτό. Αυτές οι δυο φορές είναι οι πιο σημαντικές μέσα στην ημέρα.

2. Αντικαθιστούμε συχνά την οδοντόβουρτσά μας

Όταν χαλάει το σχήμα της, μας είναι άχρηστη. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μεταφέρουμε βακτηρίδια στο στόμα μας και να νομίζουμε ότι καθαρίζουμε τα δόντια μας. Πώς βουρτσίζουμε: Ακουμπάμε την οδοντόβουρτσα στα ούλα μας σε γωνία 45 μοίρες και την κινούμε με κυκλικές κινήσεις πάνω στην οδοντοστοιχία μας.

3. Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με γαλακτοκομικά

Είναι πλούσια σε ασβέστιο και φώσφορο, που βοηθάνε τα δόντια να διατηρούν το λευκό τους χρώμα, αποτρέπουν τον σχηματισμό τερηδόνας και ανανεώνουν το σμάλτο.

4. Δεν παραμελούμε τα ούλα μας

Τα υγιή λευκά δόντια είναι αλληλένδετα με τα υγιή ούλα. Εκτός λοιπόν από το βούρτσισμα με μια μέτρια ως μαλακή οδοντόβουρτσα, δεν παραλείπουμε το οδοντικό νήμα και το στοματικό διάλυμα. Το πρώτο αφαιρεί τα υπολείμματα τροφών από εκεί που η οδοντόβουρτσα δε φτάνει ενώ το δεύτερο σκοτώνει τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα και δυσάρεστη αναπνοή.

5. Μr & Mrs White

Αντικαθιστούμε την οδοντόβουρτσά μας με μια λευκαντική, η οποία περιέχει ειδικούς μικρόκοκκους για να απομακρύνει τους λεκέδες και την οδοντική πλάκα. Επιπλέον κάποιες από αυτές είναι εμπλουτισμένες με ήπιους παράγοντες λεύκανσης προκειμένου να αυξάνουν τον τόνο φωτεινότητας των δοντιών.

6. Αφαιρούμε τυχόν λεκέδες

Τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο, ιδανικά κάθε έξι μήνες, επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο. Έτσι προλαβαίνουμε σοβαρές φθορές και μπορούμε να αφαιρέσουμε τους πιο επίμονους λεκέδες που απειλούν την όψη του χαμόγελού μας.

7. Τρώμε μήλο, ωμά καρότα, σέλερι ή καλαμπόκι

Και εξηγούμε: Αν υποκύπτουμε συχνά στην απόλαυση του κόκκινου κρασιού, του καφέ, του μαύρου τσαγιού, αναψυκτικό τύπου κόλα, σκουρόχρωμους χυμούς και ταυτόχρονα καπνίζουμε, τα δόντια μας θα κιτρινίσουν πολύ εύκολα. Έτσι, έπειτα από την κατανάλωση κάποιας τροφής που λεκιάζει τα δόντια, μασάμε λαχανικά ή φρούτα που έχουν καθαριστικές ιδιότητες όπως αυτά που αναφέραμε.

Η Aim White Now Gold, χάρη στην επαναστατική τεχνολογία blue foam, αυξάνει τον λευκό τόνο χωρίς να ταλαιπωρεί το σμάλτο.


H Colgate© Maximum Cavity Protection με Sugar Acid Neutralizer™ στοχεύει στην αιτία της τερηδόνας και όχι απλά στην πρόληψή της. Χάρη στα μοναδικά συστατικά της εξουδετερώνει τα οξέα στην πλάκα και μειώνει τις αρχικές τερηδονικές βλάβες.

Μεσοδόντια βουρτσάκια που αφαιρούν την πλάκα και τα υπολείμματα τροφών από τα δυσπρόσιτα σημεία, Chlorhexil, της Unisept. Τα βρίσκουμε κυρίως στα φαρμακεία.