Αυτόχειρες Παρθένοι
Δεκαετία του ’70, στο αστικό προάστιο του Detroit. Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι οι έφηβες αδελφές Lisbon: εκκεντρικές, γεμάτες ζωντάνια, ζουν μέσα στον προστατευτικό κλοιό που δημιούργησαν οι ακραία συντηρητικοί γονείς τους. Μετά την αυτοκτονία της μικρότερης αδελφής, οι τέσσερις εναπομείνασες αδελφές έρχονται αντιμέτωπες με τη θλίψη, την απώλεια και με τις διαστάσεις που έχει πάρει το τραγικό συμβάν στην κοινωνία τους. Η ομάδα L.en.teTheatreCom παρουσιάζει μια θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Jeffrey Eugenides «Αυτόχειρες Παρθένοι».
Info: Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ.: 213-00.40.496. Παραστάσεις: 4-19 Mαΐου, Κυριακή & Δευτέρα (21:00). Είσοδος: 10Ε, 5Ε.

Dries Verhoeven: No Man’s Land
Από τις 2 έως τις 11 Μαΐου, ο Ολλανδός σκηνοθέτης και εικαστικός Ντρις Φερχούφεν στήνει στους δρόμους της Αθήνας μια περιπατητική παράσταση/ πολιτική πράξη. Είκοσι θεατές συναντιούνται με είκοσι οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες. Κάθε θεατής, έχοντας ένα iPod που του δίνει ηχητικές πληροφορίες, ακολουθεί τον «δικό» του μετανάστη-οδηγό σε έναν αποκαλυπτικό περίπατο στους δρόμους της πόλης.
Info: Αφετηρία: Σταθμός Ηλεκτρικού Μοναστηράκι. Παραστάσεις: Δευτ.-Παρ. (17:00, 20:00, 22:00), Σαβ. & Κυρ. (15:00, 17:00, 20:00, 22:00). Περισσότερα εδώ.

Τα ίχνη του αρχαίου Ηριδανού

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», σας προσκαλεί στον Περίπατο «Αναζητώντας τα ίχνη του αρχαίου Ηριδανού», την Κυριακή 4 Μαΐου. Με οδηγό τον αρχαιολόγο κ. Ν. Γεωργιόπουλο, ο περίπατος θα ξεκινήσει από τον Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα (10:00) και μετά από έναν ενδιάμεσο σταθμό στην Αρχαία Αγορά (11:00) θα ολοκληρωθεί έξω από τον Αρχαιολογικό Χώρο του Κεραμεικού.

Αγκαλιάζοντας την τρίτη ηλικία
Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια συνεχούς εφημερίας, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ αγκαλιάζουν την τρίτη ηλικία παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις. Στις 5, 6 και 7 Μαΐου, από τις 09:00 έως τις 17:00, κάθε Αθηναίος πολίτης θα μπορεί να κλείσει ραντεβού τηλεφωνώντας στο 1016 για δωρεάν: Έλεγχο διαβήτη με μέτρηση σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης από SOS παθολόγους, μέτρηση καρδιαγγειακού κινδύνου από SOS καρδιολόγους, μέτρηση οστικής μάζας από SOS ορθοπεδικούς και προληπτικό τεστ μνήμης από SOS νευρολόγους. Η ενέργεια θα πραγματοποιηθεί στα κοινωνικά ιατρεία: Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113), Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9) και Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78).

Βιβλίο

Barbecue, 80 Συνταγές & Μαρινάδες, Thomas Feller
Εκδόσεις Χύτρα
Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά του καλού ψήστη, καλά κρυμμένα στο τεράστιο σπιρτόκουτο, σ’ ένα μοναδικό βιβλίο με 80 υπέροχες συνταγές για barbecue: ψητά σχάρας, σουβλάκια, σαλάτες, μαρινάδες, σάλτσες και γαρνιτούρες. Επιλέξτε κρεατικά, θαλασσινά, λαχανικά ή φρούτα, ορίστε γευστικό προορισμό και απολαύστε όλα τα αγαπημένα σας υλικά πιο νόστιμα και ζουμερά από ποτέ! Εύκολες συνταγές, λαχταριστές φωτογραφίες, πρακτικές συμβουλές για να μαρινάρετε και να ψήσετε σωστά, να συνδυάσετε ή να αντικαταστήσετε υλικά, να αξιοποιήσετε τις μαρινάδες, προτάσεις και συνταγές για να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας πιάτα.