«Το φεστιβάλ, καταφέρνει να συνδυάσει και να εξυμνήσει το γκλάμουρ της βιομηχανίας, τους αστέρες, τα πάρτι, τις παραλίες, το σινεμά, διατηρώντας όμως τη σοβαρότητά του ως προς την τέχνη και την υπεροχή του σύγχρονου κινηματογράφου» δηλώνει η σκηνοθέτης Τζέιν Κάμπιον, η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 67ου φεστιβάλ των Καννών, η οποία και αποτελεί την πρώτη  – και μοναδική – γυναίκα που έχει κερδίσει ποτέ το πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα, χάρη στην ταινία-ορόσημο της δεκαετίας του 90 «Μαθήματα Πιάνου».

«Πρόκειται για ένα μυθικό και συναρπαστικό φεστιβάλ, όπου μπορούν να συμβούν υπέροχα πράγματα – ανακαλύπτονται ηθοποιοί, χρηματοδοτούνται φιλμ και απογειώνονται καριέρες. Αυτό συνέβη και με την περίπτωσή μου», προσθέτει η ίδια.

Η Μπλέικ Λάιβλι, η Τζούλιαν Μουρ, η Ζόε Σαλντάνα και η Νικόλ Κίντμαν ξεχώρισαν ήδη ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους της διοργάνωσης, με τις περίτεχνα σχεδιασμένες και απαστράπτουσες τουαλέτες τους να τραβούν τα φλας των φωτογράφων στο κόκκινο χαλί που θα κοσμέι για μία εβδομάδα ακόμη την πόλη της θρυλικής Κρουαζέτ.

Το marieclaire.gr θα καλύψει όλο το δεκαήμερο του λαμπερού Φεστιβάλ, ξεχωρίζοντας τις πιο εκκεντρικές και αξιομνημόνευτες εμφανίσεις που θα περάσουν από το κόκκινο χαλί.