1: Κόβουμε τα πετσάκια

Το αποφεύγουμε για πολλούς λόγους: α) Μας ενοχλούν αισθητικά, όμως επιτελούν ένα σημαντικό έργο: ενυδατώνουν τα νύχια και αποτρέπουν το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα, β) η μανικιουρίστ ξέρει να τα κόβει σωστά, αποφεύγοντας τους μικροτραυματισμούς που ενίοτε γίνονται εστία μικροβίων και γ) όσο πιο συχνά τα κόβουμε τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν. Έτσι, αν δεν είμαστε διατεθειμένες να κάνουμε κάθε βδομάδα μανικιούρ, καλό είναι να το αποφεύγουμε. Τι κάνουμε: Eφαρμόζουμε στα πετσάκια ειδικό λαδάκι, προκειμένου να μαλακώνουν, και τα σπρώχνουμε προς τη βάση του νυχιού με ένα στικ.

2: Λιμάρουμε τα νύχια προς όλες τις κατευθύνσεις

Η άκρη του νυχιού είναι το πιο εύθραυστο κομμάτι του νυχιού. Από εκεί ξεκινάει το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να λιμάρουμε προς μία κατεύθυνση (π.χ. προς τα δεξιά)

3: Υπερβάλλουμε με το buffer

Το buffer είναι η ειδική λίμα που λειαίνει τα πετσάκια και αφαιρεί τους λεκέδες από την επιφάνεια του νυχιού. Πολλές φορές όμως λειαίνουμε με υπερβολικό ζήλο το νύχι με αποτέλεσμα να αδυνατίζει και να σπάει. Τι κάνουμε: Περνάμε το buffer από τα νύχια μία – δυο φορές μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια τα σκουπίζουμε (ή τα βρέχουμε) και απλώνουμε μια δυναμωτική βάση.

4: Δεν χρησιμοποιούμε βερνίκι βάσης

Επιτρέπει την τέλεια εφαρμογή του χρώματος και προστατεύει το νύχι από τυχόν λεκέδες που μπορεί να δημιουργήσει ένα σκούρο βερνίκι.

5: Απλώνουμε παχιές στρώσεις βερνικιού

Όσο πιο παχιά είναι η στρώση τόσο πιο εύκολα ξεφλουδίζει. Άρα, απλώνουμε πρώτα μια λεπτή στρώση, περιμένουμε 60’’ μέχρι να στεγνώσει κι έπειτα περνάμε ένα δεύτερο στρώμα.

6: Ξεκινάμε το βάψιμο αφού έχουμε βάλει ενυδατική κρέμα χεριών

Τα έλαια της κρέμας δεν επιτρέπουν στο βερνίκι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τι κάνουμε: Αφού απλώσουμε την κρέμα, περνάμε τα νύχια με ένα κομμάτι βαμβάκι και ξεβαφτικό. Στη συνέχεια απλώνουμε τη βάση, κι έπειτα το βερνίκι.

7: Παραμελούμε την άκρη του νυχιού

Μέγα λάθος, διότι από εκεί ξεκινάει συνήθως το ξεφλούδισμα του βερνικιού. Αφού, λοιπόν, περάσουμε την πρώτη στρώση βερνίκι, βάφουμε με το πινελάκι προσεχτικά την άκρη του νυχιού κοντά στο κρέας.

Τip: Για να διατηρηθεί αναλλοίωτο το μανικιούρ μας, κάθε δυο μέρες περνάμε στα νύχια ένα top coat.