Barefeet days
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Τρίτη 3 έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου διοργανώνει την Πλατφόρμα Χορού Νέων Κυπρίων Χορογράφων «barefeet days». Στις «barefeet days» του σύγχρονου κυπριακού χορού, συμμετέχουν οι χορογράφοι Έλενα Αντωνίου, Αλέξανδρος Βασιλείου, Milena Ugren Κούλα και Χάρης Κούσιος, ενώ η διοργάνωση εμπλουτίζεται με ένα Ανοικτό Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο: «Η Επικοινωνία με τη Διεθνή Χορευτική Σκηνή …σε κίνηση» και ένα Εργαστήριο από τον Αλέξη Βασιλείου με θέμα τη σωματοποίηση της απόλαυσης.
Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.: 210-34.18.550. Το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Γιορτή επιστήμης

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς σας προσκαλεί στη Γιορτή Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού της Παραλίας Καλλιθέας (Τζιτζιφιές). Η γιορτή διοργανώθηκε με τη συνεργασία των Βιβλιοθηκών του Δήμου Καλλιθέας, του Ευγενιδείου Ιδρύματος και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, επιστέγασμα της συνεργασίας χρόνων των Βιβλιοθηκών όλων των παραπάνω φορέων και πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).
Περισσότερα εδώ.

Βόλτα στις χελώνες

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνει την Κυριακή 1η Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Θαλάσσιας χελώνας, γιορτή στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών (3η μαρίνα της Γλυφάδας, στάση ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο»). Πρόκειται για μια εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων μέσα από το παιχνίδι, το θέατρο και την ψυχαγωγία. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων, το Let’s do it Greece, τα Ταξίδια του Σπόρου, η Εύη Γεροκώστα και το 34ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα υποδέχεται ελεύθερα τους φίλους του από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-89.82.600 & 210-52.31.342.

Βιβλία

Μετεωρολογική περιπλάνηση, «Η ιστορία μιας πεταλούδας», Θοδωρής Ν. Κολυδάς
Τιμή 20Ε
Ένα βιβλίο που δεν είναι ούτε μυθιστόρημα, ούτε «απόλυτο» μετεωρολογικό βιβλίο. Μας ταξιδεύει από τους αρχαίους χαρτογράφους, στη μετεωρολογία του Μεσαίωνα, τους εξερευνητές και θαλασσοπόρους του 19ου αιώνα για να φτάσουμε στη μετεωρολογική επιστήμη του Μεσαίωνα. Γραμμένο από έναν επιστήμονα που αγαπά όσο τίποτα άλλο το αντικείμενό του, το μελετά, το εξερευνά, το επεκτείνει και μέσα από το δικό του πάθος μάς μεταδίδει την αγάπη του για την επιστήμη της μετεωρολογίας, αλλά και την πεποίθησή του ότι «τα πάντα ρει». ​

Το δέντρο που είχε φτερά, Αγγελική Δαρλάση
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Τιμή 9,64Ε
Κάποτε ήταν ένα κάμπος που διέφερε από τους υπόλοιπους. Γιατί στη μέση του υπήρχε ένα μεγάλο, όμορφο δέντρο. Αυτό το δέντρο ήταν που έκανε τον κάμπο ιδιαίτερο. Κι αυτό που έκανε εκείνο το δέντρο ξεχωριστό ήταν η μοναξιά του. Ήρθε όμως μια μέρα που όλα άλλαξαν… Στα κλαριά του δέντρου έκατσε ένα μικρό πουλί, που μόλις είχε βγει από το αυγό του. Χάρη σε αυτό το δέντρο έπαψε να είναι μοναχικό, κι απέκτησε φτερά. Χάρη σε αυτό το δέντρο το πουλί έμαθε την αξία του να σε νοιάζεται κάποιος και να σου προσφέρει ρίζες για ν’ αντέχεις τους άγριους βοριάδες.
Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης που μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητα έτσι ώστε να μοιάζει με θαύμα ή με παραμύθι. Μια ιστορία για παιδιά και για γονείς, για να περνάει ο καιρός… όμορφα.