Για το ντεμακιγιάζ

Μας τέλειωσε το προϊόν ντεμακιγιάζ; Κανένα πρόβλημα! Βάζουμε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας σε ένα δίσκο από βαμβάκι και το περνάμε στο πρόσωπο. Τα υπολείμματα μακιγιάζ θα απομακρυνθούν απαλά χωρίς να απογυμνώσουμε την επιδερμίδα από τα φυσικά της λιπίδια και το δέρμα μας θα μείνει καθαρό και εξαιρετικά απαλό.

Ενυδατική λοσιόν σώματος

Μετά το ντους απλώνουμε στο σώμα μας το λάδι. Εξαιρετικό και για μετά την ηλιοθεραπεία. Η Γκουίνεθ Πάλτροου

Κατά της ακμής

Το λάδι καρύδας έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθάει το δέρμα με τάσεις ακμής. Βάζουμε μία σταγόνα λάδι καρύδας πάνω στο σπυράκι για να καταπολεμήσει τα βακτηρίδια που το δημιούργησαν. Μία μέρα μετά, το σπυράκι έχει συρρικνωθεί. Εκτός αυτού, ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

Κατά της ψαλίδας και του φριζαρίσματος

Πριν κοιμηθούμε βάζουμε στις παλάμες μας λάδι καρύδας και τις περνάμε στα μαλλιά και ιδίως στις άκρες τους (αποφεύγοντας τις ρίζες). Bonus: Εκτός του ότι τα μαλλιά μας θα μοσχομυρίζουν, θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλά, γιατί το καταπραϋντικό άρωμά του μειώνει τα επίπεδα του στρες.

Λευκαντική οδοντόκρεμα

Αναμειγνύουμε ένα μέρος λάδι καρύδας, ένα μέρος μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες μέντας και έχουμε μια σπιτική, φυσική οδοντόκρεμα που καθαρίζει τα δόντια, χαρίζει δροσερή αναπνοή και προστατεύει από τα βακτήρια, την πλάκα και την ουλίτιδα

Tip: Για τη δική μας διευκόλυνση, φυλάμε στο ντουλάπι του μπάνιου ένα μπουκάλι με δοσομετρητή (dispenser) ώστε να ελέγχουμε εύκολα την ποσότητα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.