Προβολές για παιδιά
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ένα Παραμύθι για Δύο Κουνουπάκια» (Α Tale of Two Mozzies). Ένα εξαιρετικό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, αναρχία, ευρηματικότητα και με πολύχρωμα έντομα με προσωπικότητα σε υπέροχες μουσικές χορογραφίες. Η προβολή (Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 12:00) πραγματοποιείται σε όλο το δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ και εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου προβολών ταινιών για τα παιδιά και όλη την οικογένεια το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα. Η ταινία θα είναι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 1500 θέσεις δωρεάν σε ανέργους, στη Γενική Δοκιμή της όπερας του Μότσαρτ Ντον Τζοβάννι, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, την Τρίτη 10 Ιουνίου, στις 21.00. Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59, τηλ. 210-36.62.100) τις εξής ημέρες και ώρες: Πέμπτη 5 Ιουνίου: 14.00 – 21.00, Παρασκευή 6 Ιουνίου: 09.00 – 21.00, Σάββατο 7 Ιουνίου: 09.00 – 16.00.

Συναυλία

Με το πέρας της «χειμερίας νάρκης» και της ενασχόλησής του με τη δημιουργία του καινούργιου του δίσκου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επανέρχεται ξανά φέτος το καλοκαίρι με νέα δομή και με ελαφρώς ανανεωμένο μουσικό σχήμα, εντάσσοντας στο πρόγραμμα των παραστάσεών του μερικά από τα νέα τραγούδια του δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι. ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ – Τηλ. 2310.245 307. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ Προπώληση / 12 ευρώ Είσοδος Θεάτρου.

Βιβλία

«Μεζές»,
Νταϊάνα Κόχυλα, εκδόσεις Μίνωας, τιμή: 17 ευρώ
Αφοπλιστικά απλές, αλλά πεντανόστιμες συνταγές. Μεζές σημαίνει φιλοξενία, χαλαροί ρυθμοί, ευχάριστη διάθεση, καλή παρέα και λίγο κρασί.

«Όλιβερ», Birgitta Sif, εκδόσεις Ίκαρος, τιμή: 12,90 ευρώ

Ο Όλιβερ ένοιωθε λίγο διαφορετικός. Απολάμβανε τη μοναξιά του. Έπλαθε ιστορίες με τους φανταστικούς του φίλους, τα παιχνίδια του και χαιρόταν την παρέα τους. Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας το μπαλάκι του, γνώρισε την Ολίβια! Μια γλυκιά ιστορία για όποιον έχει νοιώσει κάποτε διαφορετικός… Το βιβλίο έλαβε το Dimmalimm Prize, the Icelandic Illustrator Award, και είναι υποψήφιο για το το Nordic Council’w Children and Yound People’s Literature Prize και για το UKLA Book award 2014, στην κατηγορία 3-6 ετών.