Τα 4 χαρακτηριστικά του καλού πρωινού

1.
Το καλό πρωινό πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι νόστιμο. Δεν είναι καλό πρωί-πρωί να καταναλώνουμε τροφές που είναι πιθανό να προκαλέσουν δυσαρέσκεια στις αισθήσεις (π.χ., πικρό γκρέιπφρουτ, με άγευστο αποβουτυρωμένο γάλα). Κάτι τέτοιο θα «χαλούσε» σίγουρα τη μέρα από το πρωί. 

2.
Το πρωινό περιέχει οπωσδήποτε κάποιο γαλακτοκομικό τρόφιμο, γιατί πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ξεκινώντας τη μέρα, αν μη τι άλλο, έχουμε καλύψει ένα μέρος του ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τα οστά μας, που θα μας «στηρίζουν» όλη μέρα. 

3.
Όταν μιλάμε για ισορροπημένη δίαιτα αναφερόμαστε στο σύνολο του ημερήσιου διαιτολογίου και όχι μόνο στο μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα. Αν το πρωινό δεν είναι ισορροπημένο, τότε μάλλον όλη η μέρα θα έχει μια γενικότερη ανισορροπία. Γενικά, πάντως, ένα διαιτολόγιο είναι ισορροπημένο όταν περίπου το 15% της ενέργειας προέρχεται από τις πρωτεΐνες, το 55% από τους υδατάνθρακες και το 30% από τα λίπη. 

4. 
Το πρωινό γεύμα δεν πρέπει να απαιτεί πολύωρη προετοιμασία. Είναι σημαντικό μόλις ξυπνήσουμε να διευκολυνθούμε στην πρόσληψη της τροφής και όχι να υποβληθούμε σε… δοκιμασία! 

ΙΔΕΕΣ

Γευστικά πρωινά που θα μας τροφοδοτήσουν με ευεξία, ενέργεια και καλή υγεία!

* 1 φλιτζάνι γάλα
* 3-4 μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με Σύκο
* 1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι 
Στα συν του 
Το γάλα και τα μπισκότα δεν χρειάζονται άμεση προετοιμασία και έτσι έχουμε οικονομία χρόνου.

* 1 κεσεδάκι γιαούρτι με
* 3-4 μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με Σύκο
* 1 αυγό
Στα συν του 
Το γιαούρτι με τα μπισκότα προσφέρουν ασβέστιο και ενέργεια που έχει ανάγκη το πρωί ο οργανισμός και το αυγό, αν και έχει μικρό όγκο, προσφέρει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων στοιχείων. 

Ακολουθήστε το στο Google News