Στο πλαίσιο μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, οι ειδικοί γιατροί και διατροφολόγοι συστήνουν την κατανάλωση τροφίμων με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη. Και αυτό γιατί τα τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού και να μειώνουν το αίσθημα της πείνας.
Έτσι λοιπόν, ακόμη και τρόφιμα, όπως τα γλυκά, που παραδοσιακά έχουν ταυτιστεί με πηγή πολλών λιπαρών και θερμίδων και σύμφωνα με την αντίληψη πολλών συμβάλλουν στην αύξηση βάρους, μπορούν να έχουν μια θέση σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τα επιλέγουμε.
Ευτυχώς, πλέον κυκλοφορούν πολλά επιδόρπια με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη. Συγκεκριμένα, όλα τα επιδόρπια της σειράς Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη. Επιπλέον είναι χωρίς ζάχαρη αλλά με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia, έχουν περιορισμένες θερμίδες και λιπαρά, καθώς και φυτικές ίνες.