«Αγάπη μου, πάχυνα» ρωτάμε όλο νάζι τον καλό μας και εκείνος ξεχνιέται και απαντά όλο ειλικρίνεια «ε, έχεις βάλει κανά δυο τρία κιλάκια». Και τότε το νάζι μας εξαφανίζεται. «Τι; Εννοείς ότι δεν είμαι όμορφη; Δεν με θες; Με θεωρείς χοντρή;». Το αθώο αρσενικό χωρίς να το ξέρει σκάβει τον ίδιο του το λάκκο γιατί ακόμη και απαντήσει το αντίθετο «Καλέ όχι…Μια χαρά κούκλα είσαι» θα τα ακούσει. «Με κοροϊδεύεις; Δεν βλέπεις ότι έχω παχύνει; Έτσι ήμουν πριν δυο χρόνια; Αδιαφορείς; Δεν θες να είμαι όμορφη;». Γυναικεία παράνοια.

Η αλήθεια είναι ότι όλες έχουμε αντίληψη του πως είμαστε και των αλλαγών που εμφανίζουμε κατά περιόδους. Επομένως – αν και κατανοητό – είναι περιττό να ρωτάμε τον σύντροφο μας αν του αρέσουμε και αν έχει εντοπίσει κάποια αλλαγή πάνω μας. Τι να απαντήσει και αυτός ο δόλιος;! Γιατί μπορεί όντως να έχει αισθανθεί και δει αυτά τα παραπάνω κιλά μας αλλά να συνεχίζει να μας ποθεί και να μας αγαπά. Αλλά η αυθόρμητη παραδοχή του για κάποιο λόγο στο δικό μας μυαλό μεταφράζεται ως «κρίση στη σχέση» και απόρριψη.

Δεν είναι παράλογο να νιώθουμε άσχημα για την ανοδική πορεία που σημειώνει η βελόνα της ζυγαριάς μας αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάζει την ερωτική μας ζωή, ειδικά αν ο σύντροφος μας συνεχίζει να μας ποθεί και να διεκδικεί την ερωτική επαφή μαζί μας. Γιατί ξαφνικά ένα πρόβλημα που αφορά πρωτίστως εμάς και την αποφασιστικότητα μας γίνεται ένα τεράστιο πρόβλημα και ένα εμπόδιο στην ισορροπία της σχέσης μας.

Δεν χρειάζεται να πελαγώνουμε για 3-4 κιλά. Συμβαίνει σε όλους μας και αν το εντοπίσουμε γρήγορα είναι ένα καλό πρώτο βήμα καθώς σύντομα θα πεισθούμε να λάβουμε τα μέτρα μας, να αναλάβουμε δράση. Ακόμη και αν «ντρεπόμαστε» και θέλουμε να αποφύγουμε… την γυμνή αλήθεια το να αποθαρρύνουμε τον σύντροφο μας από τη σεξουλιακή δράση μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει. άλλωστε, υπάρχουν πάντα τρόποι – μεγάλα κορίτσια είμαστε – να προβάλουμε τον ερωτισμό του κορμιού μας ακόμη και με αυτά τα 3 ή τα 5 κιλά παραπάνω. Επιπλέον, ένα από τα βασικά στοιχεία που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας και μας βοηθά να χάσουμε κιλά είναι η καλή ψυχολογία, η καλή διάθεση και το σεξ είναι πηγή χαράς και υγείας.

Χαλαρώστε, λοιπόν, και δείτε τα πράγματα με μια ηρεμία και με πολλή ψυχραιμία. Πάρτε απόφαση σιγά σιγά να κάνετε μια προσπάθεια να χάσετε αυτά τα ενοχλητικά για εσάς κιλά – τώρα το καλοκαιράκι με το κολύμπι και τις υψηλές θερμοκρασίες τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο εύκολα. Μην αρχίζετε τις γκρίνιες στον καλό σας γιατί 1. η γκρίνια είναι σεξουαλικό απωθητικό και 2. το σεξ είναι η καλύτερη άσκηση με τις θερμίδες να καίγονται για πλάκα!

Ο αγαπημένος σας δεν μετράει τον πόθο του για εσάς με την αυστηρότητα της ζυγαριάς σας – αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθείτε στο έλεος των θερμίδων. Εξάλλου, δεν μπορεί, θα έχει κάνει και αυτός την κοιλίτσα του. Αλλά, αυτό σίγουρα δε σας απωθεί από το να βρεθείτε ερωτικά εμπλεκόμενη μαζί του στο κρεβάτι ή όπου αλλού τελοσπάντων. Οι άνδρες θέλουν γλύκα, πρόκληση, ερωτικά παιχνίδια και καλή διάθεση. Τα 5 κιλά είναι αόρατα γι αυτούς. Πάρτε την απόφαση να τα χάσετε για την δική σας καλή ψυχολογία, για να αισθανθείτε εσείς πιο ωραία με το σώμα σας και για να μην ξεφύγετε από τα 5 στα 25 κιλά.

Και κάτι τελευταίο: πριν το κατσαδιάσετε που κοιτάζει αυτήν εκεί με το φωσφοριζέ μαγιό και το κορμί-γλυπτό σκεφτείτε την στιγμή που και εσείς παρασύρεστε οπτικώς από τον νεαρό με τους αμαρτωλούς κοιλιακούς που παίζει ρακέτες με τους φίλους του. Και αυτό για να μην σας πιάνουν οι ανασφάλειες.                             

(φωτό: Το 2011 η Jennifer Love Hewitt τα είχε πάρει τα κιλάκια της και απέφευγε όσο μπορούσε τον φωτογραφικό φάκο.)