Τι παίρνουμε

Αντηλιακά

Προσώπου και σώματος. Είναι περιττό να αναφέρουμε τους λόγους. Αν δεν έχουμε πολύ μεγάλο νεσεσέρ ή θέλουμε να πάρουμε ελάχιστα πράγματα, αγοράζουμε ένα αντηλιακό προσώπου και σώματος 2 σε 1. Και δεν ξεχνάμε την επάλειψη κάθε 2-3 ώρες.

Καθαριστικά

Προσώπου, αφρόλουτρο, σαμπουάν και κοντίσιονερ. Ας μην επαφεθούμε στα προϊόντα που έχουν τα δωμάτια και τα ξενοδοχεία. Στην καλύτερη περίπτωση, τα σαμπουάν σε μίνι δόσεις να κάνουν τα μαλλιά τζίβα. Στη χειρότερη να τα αφυδατώσουν.

Μάσκα μαλλιών

Αν δε θέλουμε να πάρουμε κοντίσιονερ, παίρνουμε μια μάσκα που δρα σε μόλις σε 3’, θρέφει εντατικά τα μαλλιά, τα ξεπλέκει στο πι και φι και τα αφήνει απαλά.

Τσιμπιδάκι φρυδιών

Όχι απαραίτητα γιατί έχουμε σκοπό να βγάλουμε τα φρύδια μας στις διακοπές αλλά γιατί είναι ένα χρήσιμο εργαλείο: Αφαιρεί εύκολα τα αγκάθια ενός… ύπουλου αχινού που πατήσαμε ανυποψίαστες στη θάλασσα.

Λαστιχάκια μαλλιών και τσιμπιδάκια

Δεν πιάνουν χώρο, άρα δεν τα λυπόμαστε. Παίρνουμε όσα θέλουμε, για να κάνουμε ό,τι χτένισμα θέλουμε χωρίς να αγχωνόμαστε μήπως (ξε)χάσουμε κάποιο στην παραλία.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Νο 1 κανόνας για υγιές δέρμα. Επίσης είναι ο Νο2 κανόνας για να διαρκέσει το μαύρισμά μας (το Νο 1 είναι το σταδιακό μαύρισμα). Άρα καθημερινά μετά την ηλιοθεραπεία και το ντους, απλώνουμε γενναιόδωρες ποσότητες after sun σώματος. Αν δεν έχουμε ευαίσθητο δέρμα, επιλέγουμε μία με εξωτικό άρωμα για να μας φτιάχνει ακόμα περισσότερο τη διάθεση και να μοσχομυρίζουμε. Όσο για το πρόσωπο, συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε κανονικά τις ενυδατικές μας (ημέρας και νύχτας). Αν θέλουμε, το βράδυ, μπορύμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικές after sun συνθέσεις προσώπου που αναπλάθουν το δέρμα.

Ράσπα

Κάθε βράδυ αφαιρούμε τις σκληρύνσεις από τα πέλματα, γιατί οι σαγιονάρες και τα σανδάλια είναι αδυσώπητα .

Μακιγιάζ

Μάσκαρα, μπρόνζερ ή ρουζ, λιπ γκλος και μία παλέτα σκιών με γήινες αποχρώσεις. Αυτά.

Τι αφήνουμε:

Μέικ απ

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά μας και ας αφήσουμε τα σύνεργα του μακιγιάζ σπίτι. Αν χρειαζεται οπωσδήποτε να καλύψουμε κάποιες ατέλειες, προτιμάμε την αντηλιακή κόμπακτ πούδρα ή μία αντηλιακή με χρώμα ή μία ΒΒ κρέμα που έχει υψηλό SPF.

Έντονα βερνίκια νυχιών

Η θάλασσα, η άμμος ξεφλουδίζουν εύκολα το άψογο μανικιούρ μας. Έτσι λοιπόν, για να μη φαίνονται οι ατέλειες, παίρνουμε μαζί μας την εύκολη λύση: ένα μπεζ-nude βερνίκι, που καλύπτει όλα τα τυχόν λάθη που μπορεί να κάνουμε στο βάψιμο.

Άρωμα με οινόπνευμα

Οινόπνευμα και ήλιος ίσον ολέθριος συνδυασμός για την επιδερμίδα, γιατί δημιουργούν δυσχρωμίες. Προτιμάμε τα αρωματικά νερά που μυρίζουν φρεσκάδα, τονώνουν και μπορούμε να τα φοράμε όλη μέρα χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο το δέρμα μας.

Πιστολάκι

Οι διακοπές είναι η τέλεια ευκαιρία για να γλιτώσουμε τα μαλλιά μας από την τρομερή θερμότητα (πάνω από 180 βαθμούς Κελσίου) που εκπέμπει το σεσουάρ. Θυμίζουμε ότι τα ανέμελα, κυμματιστά μαλλιά είναι η φετινή τάση όλων των σεζόν.

Κραγιόν μεγάλης διάρκειας

Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοράμε κραγιόν. Προτιμάμε τα λιπ γκλος ή τα λιπ μπαλμ που δίνουν φρεσκάδα και λάμψη, ενώ παράλληλα θρέφουν τα χείλη. Εκτός αυτού ταιριάζουν ιδανικά με το μαύρισμά μας.