Η υπερβολική χρήση του twitter μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη το ζευγάρι, ακόμα κι αν οι δύο σύντροφοι βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, δείχνει έρευνα σε 581 χρήστες του twitter. Στη συνέχεια, αυτή η ρήξη μπορεί να οδηγήσει σε απιστίες, ακόμα και σε χωρισμό.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι γνωστό ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αυξήσουν τη ζήλεια ανάμεσα στους συντρόφους. Επίσης, είναι προφανές ότι όταν περνάμε πολλές ώρες στο ίντερνετ στερούμε χρόνο από τον σύντροφό μας.

Για να υπολογίσουν το πώς επηρεάζει το twitter τις σχέσεις οι ερευνητές ετοίμασαν ένα ερωτηματολόγιο με 20 ερωτήσεις που το έστειλαν σε 3,4 εκατομμύρια χρήστες. Η έρευνα συμπεριελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο χρησιμοποιούσαν το twitter και με το αν αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στη σχέση.

Κατά μέσο όρο οι χρήστες απάντησαν ότι χρησιμοποιούσαν το twitter 52 λεπτά την ημέρα 5 μέρες την εβδομάδα.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η αυξημένη χρήση του twitter σχετιζόταν με πολλούς καυγάδες που είχαν να κάνουν ακριβώς με τη χρήση αυτή που στη συνέχεια οδηγούσε σε απιστίες ή και στη διάλυση της σχέσης. Οι καυγάδες υπήρχαν ανεξάρτητα από το πόσο διάστημα υπήρχε η σχέση.

Γιατί; Καταρχάς η παρατεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μας κάνει να παραμελούμε τον / τη σύντροφό μας. Επίσης μπορούμε να βλέπουμε τι κάνει και λέει ανά πάσα στιγμή ο / η σύντροφός μας και αυτό να μας κάνει να ζηλεύουμε ή να βγάζουμε λανθασμένα και βιαστικά συμπεράσματα.

Βέβαια ο αντίλογος θα μπορούσε να πει ότι το twitter δεν είναι αυτό που δημιουργεί τα προβλήματα αλλά αυτό που τα αναδεικνύει όταν προϋπάρχουν (π.χ. έλλειψη εμπιστοσύνης).