Γυναίκες που θέλουν όσο τίποτε άλλο να αποκτήσουν παιδί μπορούν πιθανώς στο μέλλον να επωφεληθούν από την εν λόγω θεραπεία. Οι γιατροί από το Imperial College του Λονδίνου εργάζονται πάνω σε μία θεραπεία που επηρεάζει την ωρίμανση των ωαρίων. Αναφέρουν ότι 12 μωρά έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια της εν λόγω μεθόδου μέχρι σήμερα. Η νέα αυτή μέθοδος χρησιμοποιεί μία ορμόνη που ονομάζεται κισπεπτίνη και που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό. Καθώς η ορμόνη αυτή ανακαλύφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 90 από ερευνητές στο Hershey της Πενσυλβάνια, όπου παράγονται τα ομώνυμα διάσημα σοκολατάκια (Hershey’s kisses) οι ερευνητές την ονομάζουν «ορμόνη της σοκολάτας».
Η ορμόνη αυτή θεωρείται ότι βοηθά στην ωρίμανση των ωαρίων στις φυσιολογικές εγκυμοσύνες και έτσι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα ναι πιο φιλική για τον οργανισμό από ότι η γοναδοτροπίνη, που χρησιμοποιείται αυτήν την εποχή στην εξωσωματική.
Επίσης, διασπάται πιο γρήγορα από το σώμα και έτσι οι επιστήμονες εικάζουν ότι η χρήση της θα ενέχει λιγότερους κινδύνους.
Στη διάρκεια της μελέτης η ορμόνη δόθηκε σε 53 γυναίκες που έκαναν τεχνητή γονιμοποίηση και γεννήθηκαν έτσι 12 μωρά. Καμία από τις γυναίκες δεν υπέφερε από το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετούς και πρήξιμο. Ωστόσο τρεις γυναίκες είχαν εξωμήτριες κυήσεις – όπου το έμβρυο εμφυτεύεται εκτός μήτρας και η κατάσταση είναι δυνητικά επικίνδυνη – αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό οφείλονταν στη χρήση της εν λόγω ορμόνης.