1. Εάν δυσκολεύεστε να χρησιμοποιείτε μαλακά μολύβια ματιών, τραβήξτε μια παχιά γραμμή στο χέρι σας και με ένα σκληρό πινέλο πάρτε την χρωστική ουσία και εφαρμόστε την στο μάτι σας.

2. Έχετε ανάγκη από οφθαλμικές σταγόνες, αλλά δεν θέλετε να καταστρέψει το μακιγιάζ σας; Την ώρα που τις ρίχνετε στα μάτια  σας εισπνέετε από τη μύτη σας. Έτσι οι δακρυϊκοί πόροι θα απορροφήσουν τις σταγόνες μειώνοντας την πιθανότητα να τρέξουν στο πρόσωπο σας.


3. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι στο χρώμα του δέρματος κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων για να πετύχετε πιο φωτεινό βλέμμα.

4. Εφαρμόστε ένα γυαλίστερο, σαμπανιζέ μολύβι στην εσωτερική γωνία των ματιών σας για να φωτίσετε ολόκληρο το πρόσωπό σας.

5. Απλώστε highlighter πάνω στα φρύδια σας.

6. Απλώστε το κονσίλερ στους μαύρους κύκλους αφού έχετε απλώσει το make up ώστε να πετύχετε ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη.

9. Βρέξτε μια μπατονέτα με ντεμακιγιάζ ματιών για να διορθώσετε  τυχόν λάθη στο μακιγιάζ των ματιών ή τη γωνία στο «μάτι της γάτας».

10. Αντί να απλώνετε την σκιά ματιών, ταμπονάρετε το χρώμα στο καπάκι με ένα πινέλο ή το δάκτυλο σας. Το αποτέλεσμα έτσι θα είναι πιο έντονο.

  

11. Για να καμουφλάρετε το «πόδι της χήνας» χρησιμοποιήστε  ανοιχτόχρωμο κονσίλερ.

12. Αφού έχετε ολοκληρώσει το μακιγιάζ των ματιών σας, ταμπονάρετε highlighter κατά μήκος της γραμμής κάτω από τα φρύδια και γύρω από τα μάτια σας για να φωτίσετε ολόκληρη την περιοχή.

13. Χρησιμοποιήστε δύο παρόμοιες αποχρώσεις σκιών σε διαφορετικούς τόνους για να δημιουργήσετε την αίσθηση του βάθους.

14. Αν έχετε μπλε μάτια, χρησιμοποιήστε ροδακινί μολύβι ματιών για να τα αναδείξετε. Αντίστοιχα, αν τα μάτια σας είναι καστανά, το ναυτικό μπλε θεωρείται ιδανικό για να δείχνουν ακόμη πιο ξεχωριστά.

15. Για ένα πιο διακριτικό smoky eye look κατάλληλο για όλη την ημέρα και πιο casual εμφανίσεις χρησιμοποιήστε σκούρες αποχρώσεις του nude και του καφέ.

16. Μην χρησιμοποιείτε την ίδια μάσκαρα περισσότερο από 3 μήνες.

17. Αν είστε κοκκινομάλλες, αποφεύγετε τις έντονες σκιές που θα έρχονται σε αντίθεση με τα μαλλιά σας

18. Προσοχή στις σκιές ματιών στους τόνους του καφέ που κοκκινίζουν καθώς μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε κουρασμένη.

19. Εάν φοράτε γυαλιά, προτιμήστε μάσκαρα που να προσθέτει μήκος και όχι όγκο καθώς πίσω από το φακό δεν θα δίνουν ιδιαίτερα κολακευτικό αποτέλεσμα.  

20. Βεβαιωθείτε ότι τα φρύδια ξεκινούν από τη γέφυρα της μύτης σας.  Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, προτιμήστε τα παχιά φρύδια.  Για τα στρογγυλά πρόσωπα, σημασία έχει να είναι ξεκάθαρο το  τόξο του φρυδιού για να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο οβάλ ενώ τα μακρόστενα πρόσωπα τα κολακεύουν τα ίσια, επίπεδα φρύδια.

21. Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας ως φυσικό ντεμακιγιάζ. Εξασφαλίζει ήπια αλλά αποτελεσματική δράση.