Λίγοι ενήλικες θα περιέγραφαν τον εαυτό τους ως άτομα με απόλυτη εμπιστοσύνη στην εμφάνισή τους, αλλά πότε ακριβώς αυτή η δυσαρέσκεια με το σώμα τους αρχίζει να παρεισφρέει;

Ένα συγκινητικό βίντεο αποκαλύπτει πώς οι ανασφάλειες για το σώμα μας που θεωρούμε ότι είχαμε μια ζωή, κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς γίνεται η μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

Κάνοντας σε 50 ενήλικες και παιδιά των δυο φύλων την απλή ερώτηση «τι θα άλλαζες στο σώμα σου;» το βίντεο αποκαλύπτει πόσο γεμάτο από αμφιβολίες είναι οι περισσότεροι ενήλικες.

Η διαφορά ανάμεσα στις απαντήσεις των ενηλίκων και των παιδιών είναι τεράστια. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αγωνίζονται να αποφασίσουν μια συγκεκριμένη περιοχή (ανάμεσα σε πολλές) στο σώμα τους που θα ήθελαν να αλλάξουν: «Λιγότερο πρησμένο πρόσωπο», «μεγαλύτερα μάτια», ενώ μια γυναίκα αναρωτιέται «μόνο ένα;»

Οι ενήλικες εύκολα βρίσκουν μια σειρά ελαττωμάτων και ατελειών στο σώμα τους τα οποία δύσκολα βλέπει ο απλός παρατηρητής.

Τα παιδιά από την άλλη πλευρά, «στύβουν» το μυαλό τους να βρουν έστω και ένα πράγμα που θα ήθελαν να αλλάξουν στον εαυτό τους. Και όταν το βρουν – μετά από πολλή σκέψη- αντί να θελήσουν π.χ. να διορθώσουν ένα ελάττωμα στο σώμα τους, καταλήγουν σε φανταστικές απαντήσεις και επιλέγουν να δώσουν στο σώμα τους μια «υπερδύναμη» όπως η ουρά μιας γοργόνας ή τα σαγόνια ενός καρχαρία! «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι να αλλάξω. Μου αρέσει το σώμα μου», λέει ένα κορίτσι ενώ προσφέρει ένα μεγάλο χαμόγελο στην κάμερα και ένα αγόρι λέει «θέλω πόδια σαν το τσιτάχ, ώστε να τρέχω γρήγορα όπως αυτά».

Το φιλμ γυρίστηκε από το πρόγραμμα Jubilee Project (http://jubileeproject.org/) – μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τρεις νέους ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς και χάρη στη σοβαρότητα και τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει μετρά συνεργασίες με σοβαρούς οργανισμούς όπως το Ίδρυμα Jeremy Lin, ACT V και η Alzheimer’s Association. Αντικείμενο του Jubilee Project είναι τα μικρά φιλμ που μας εμπνέουν για αλλαγή. Το συγκεκριμένο φιλμ καταλήγει θέτοντας το ερώτημα «πότε νιώσατε τελευταία φορά άνετα με το σώμα σας;» στρέφοντας την κάμερα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που λέει: «Μου αρέσουν τα άσπρα μου μαλλιά… Δεν θα ήμουν εγώ αν άλλαζα τελείως τον τρόπο που φαίνομαι.»