Βρετανική έρευνα δείχνει ότι είναι πιο πιθανό να στείλουμε μήνυμα ή να κάνουμε poke στο facebook στο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει παρά να του ζητήσουμε ραντεβού. Σύμφωνα δε με τη σχετική δημοσκόπηση ο λόγος για αυτή την τάση είναι ότι το 38% των ερωτηθέντων ντρέπονται να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με εκείνον ή εκείνη που τους ενδιαφέρει.

Η τεχνολογία επομένως οδηγεί την τέχνη της άμεσης διαπροσωπικής επικοινωνίας στα αζήτητα, δίνοντας την ευκαιρία στους λιγότερο τολμηρούς να κρυφτούν πίσω από τα μέσα που εκείνη προσφέρει.

H δημοσκόπηση έγινε σε 2000 ενήλικες και έδειξε ότι ο ένας στους πέντε προτιμούν να επικοινωνούν μέσω του chat στο facebook με το πρόσωπο που φλερτάρουν, ενώ το 25% των ερωτηθέντων προτιμούν ειδικές εφαρμογές chat για να εντυπωσιάσουν το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει.

Κι ενώ το 50% των ερωτηθέντων είπαν ότι έχουν την αυτοπεποίθηση να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ζητήσουν ραντεβού με το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει, το ένα τρίτο ομολόγησαν ότι είναι πολύ νευρικοί ή ντρέπονται να το κάνουν.

Προτιμώντας ωστόσο την τεχνολογία, πέφτουν και συχνότερα σε «παγίδες» του ψηφιακού φλερτ. Ο ένας στους εφτά παραδέχεται ότι έχει στείλει κατά λάθος μήνυμα sms σε άλλο αριθμό, ο ένας στους πέντε στους… γονείς του και ο ένας στους δέκα σε λάθος πρόσωπο!

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς εάν κάποιος θέλει να τον λάβουν σοβαρά υπόψη και να πιστέψουν ότι εννοεί όσα λέει και οι προθέσεις του είναι σοβαρές, τότε είναι προτιμότερο να σηκώσει το τηλέφωνο. Διαφορετικά αν θέλει μόνο να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του και να διασκεδάσει τότε ο κόσμος της τεχνολογίας είναι όλος δικός του!