Στο μεγάλο γιορτινό τραπέζι που στρώθηκε τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στον ολοκαίνουργιο, ζεστό χώρο του εστιατορίου Homey, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές γεύσεις της Καθαράς Δευτέρας που επιμελήθηκε η ομάδα του εστιατορίου και η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε μια φιλική ατμόσφαιρα, όλοι μαζί… σαν μια μεγάλη οικογένεια!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το πιο υγιεινό νηστίσιμο γλυκό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της παράδοσης, έχει ταυτιστεί με τη γιορτή και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας! Κάποτε, το τραπέζι αυτό βρισκόταν στην εξοχή, σήμερα όμως μπορεί να στρωθεί οπουδήποτε! Σε αυλές, βεράντες, κήπους, μπαλκόνια, στο σπίτι ή σε πικ νικ στην ύπαιθρο, όλη η παρέα μαζεύεται για να συνεχίσει την όμορφη αυτή παράδοση και να απολαύσει νηστίσιμα μεζεδάκια, λαγάνα και φυσικά… Μακεδονικό Χαλβά!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχουν ως αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι… γεύση που εδώ και 90 χρόνια τον έχει αναδείξει πρώτο στην καρδιά μας και απόλυτο πρωταγωνιστή στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

Ο σεφ Νίκος Κατσάνης, Λήδα Παπάζογλου από ΑΦΟΙ Χαΐτογλου
και o διατροφολόγος Γιάννη Χρύσου