Σύμφωνα με έρευνα, η ερωτική ζωή των ζευγαριών, που είναι πολλά χρόνια μαζί, μπορεί να αναζωπυρωθεί. Βέβαια, όπως ξεκαθαρίζουν οι ειδικοί, τα πολλά χρόνια συμβίωσης είναι προϋπόθεση για την… αναβίωση αυτή, η οποία οφείλεται εν μέρει στην εμπειρία και την γνώση που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς οι σύντροφοι μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλο και χτίζουν τη σχέση τους σε πιο γερές βάσεις.

Μάλιστα, η ίδια έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που είναι μία φορά παντρεμένοι κάνουν σεξ πιο συχνά σε σχέση με εκείνους που έχουν ξαναπαντρευτεί. Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε την συχνότητα των επαφών, ο δεύτερος γάμος δεν φάνηκε να επηρεάζει ούτε την σωματική ευχαρίστηση ούτε την συναισθηματική ικανοποίηση των δύο συντρόφων.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ των χαρακτηριστικών του έγγαμου βίου και της σεξουαλικής ζωής 1.656 παντρεμένων ενηλίκων (ηλικίας 57 έως 85 ετών), χρησιμοποιώντας δεδομένα από το πρόγραμμα «National Social Life, Health and Aging Project».

Η παραπάνω μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Archives of Sexual Behavior» και πραγματοποιήθηκε από το Louisiana State University και το Baylor University.