Η δυσπεψία και ο μετεωρισμός (η παρουσία αέρα στο έντερο) δεν είναι ασθένειες, αλλά αρκετά συνηθισμένες διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος. Συνήθως γίνονται αντιληπτές από το αίσθημα του φουσκώματος και της πρησμένης κοιλιάς, ενώ εκδηλώνονται με συμπτώματα, όπως ήπιος πόνος ή δυσφορία στο πάνω μέρος της κοιλιάς, ναυτία, ερυγές (ρεψίματα) αλλά και αέρια.

Σύμφωνα με μελέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το φούσκωμα και ο μετεωρισμός ταλαιπωρούν έως και 3 στους 10 ενήλικες και περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό (είναι δύο φορές πιο συχνό στις γυναίκες). Το φαινόμενο είναι ακόμα πιο συχνό σε όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Η δυσπεψία και ο τυμπανισμός, όταν δεν οφείλονται σε κάποιο παθολογικό αίτιο (π.χ. έλκος), μπορεί να προκαλούνται από πολλούς παράγοντες. Οι συνηθέστερες είναι η κατανάλωση ορισμένων τροφών, όπως τα φασόλια και τα ωμά λαχανικά, που ενοχοποιούνται για δυσπεψία, η κατανάλωση αεριούχων και αλκοολούχων ποτών, το κάπνισμα κατά τη διάρκεια του γεύματος, αλλά και το άγχος που συχνά μας αναγκάζει να τρώμε βιαστικά, χωρίς να μασάμε καλά την τροφή. Οι συνήθειες αυτές αυξάνουν τον όγκο των αερίων στον γαστρεντερικό σωλήνα με αποτέλεσμα να νιώθουμε έντονη δυσφορία.

Άραγε, υπάρχει τρόπος να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσάρεστες ενοχλήσεις; Κι όμως υπάρχει και κρύβεται στο Carbosylane. Πρόκειται για ένα προϊόν διπλής δράσης, που ανακουφίζει τις ενοχλήσεις στο στομάχι και το έντερο χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η αποτελεσματικότητά του είναι άμεση και οφείλεται στο συνδυασμό δύο γνωστών συστατικών, της σιμεθικόνης και του φυτικού ενεργού άνθρακα από καρύδα. Χάρη στις αντιαφριστικές και απορροφητικές τους ιδιότητες διασπούν και απορροφούν τα αέρια από τον γαστρεντερικό σωλήνα με μηχανικό τρόπο, απαλλάσσοντας από τα συμπτώματα της δυσπεψίας και του μετεωρισμού.