Τα αίτια της κυτταρίτιδας είναι πολλά: Διατροφή, καθιστική ζωή, κάπνισμα, στρες, ορμονικές διαταραχές. Ωστόσο, το σημείο – κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, δηλαδή το σημείο που εστιάζουμε για να την εξαλείψουμε, χωρίς επεμβατικές μεθόδους, είναι η μικροκυκλοφορία και η λεμφική κυκλοφορία, μας λέει η αισθητικός – κοσμετολόγος Μαίρη Φιλιππαίου. Γι’ αυτόν τον λόγο, 5 από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες κυτταρίτιδας είναι:

1. Μεσοθεραπεία

Με στόχο τη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων, γίνεται έγχυση λιποδιαλυτικών συστατικών μέσα στο δέρμα, είτε ενέσιμα είτε μη ενέσιμα με την χρήση ειδικού μηχανήματος.

2. Cavitation

Το λίπος που έχει παγιδευτεί υγροποιείται με τη βοήθεια υπερήχων και απομακρύνεται από τον οργανισμό μέσω της λέμφου. Ευχάριστη, μη επεμβατική τεχνική, με πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι εφικτό να χάσουμε ως και 1 με 2 πόντους τη συνεδρία.

3. Λιπομασάζ

Ένα ειδικό μηχάνημα εγκλωβίζει το λιποκύτταρο μεταξύ δύο κυλίνδρων και το λιώνει. Είναι μια εύκολη και ευχάριστη θεραπεία που βελτιώνει συγχρόνως την αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Έχει έγκριση από τον αμερικάνικο οργανισμό FDA.

4. Διοξείδιο του άνθρακα

Με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας, ο γιατρός τοποθετεί ενδοδερμικά διοξείδιο του άνθρακα. Η αιμοσφαιρίνη όταν συναντά το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνει άμεσα οξυγόνο, και αυτό αυξάνει τις καύσεις στην περιοχή. Εκτός από αυτό όμως, επιτυγχάνεται και καλύτερη ανάπτυξη των ινοβλαστών, αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και άμεση βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος

5. Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Μασάζ με φύκια από μεγάλα θαλάσσια βάθη. Αυξάνουν το οξυγόνο στην περιοχή κι έχουμε μεγιστοποίηση των καύσεων. Παράλληλα, τα φύκια βελτιώνουν την πυκνότητα του συνδετικού ιστού και έχουν εξαιρετική δράση στην αποβολή τοξινών.

Extra Tips:

* Ακολουθούμε σωστή διατροφή και πίνουμε άφθονο νερό. Τα φρούτα και λαχανικά θα ισχυροποιήσουν τον συνδετικό ιστό ενώ η καλή ενυδάτωση και η τακτική κίνηση θα ενισχύσουν τον μεταβολισμό.

* Τέλος, η χρήση της σωστής κρέμας που περιέχει δραστικά λιπολυτικά συστατικά θα βοηθήσει άμεσα την όψη του δέρματος. Η επιλογή είναι δύσκολη αλλά προτιμήστε αυτές που περιέχουν καφεΐνη και μαλακτικές ουσίες. Χρησιμοποιήστε τες όλο τον χρόνο και κάντε ελαφρύ μασάζ στην περιοχή που έχει κυτταρίτιδα.

Η Μαίρη Φιλιππαίου είναι αισθητικός- κοσμετολόγος και διευθύντρια του MFDAYSPA.